Ako glasate DPS – navlačite prokletstvo

1

Piše: Bećir Vuković

Na zapadu svakog sebastijana boli ona stvar za ljudska prava u Crnoj Gori. Svaki evropski sebastijan dobro vidi šta se ovdje godinama radi, ali je stavio masku na oči.

Sebastijani iz Evropskog parlamenta neće posmatrati izbore u Crnoj Gori. Znači li to da evropski sebastijani ispod maski namiguju ovašnjem sebastijanu: slobodno – pokradi izbore, kao što si vazda krao.

Da li samo zarad jedne rupe u semaforu sa crnom bojom, Evropsku uniju nazivaju Trećim Rajhom.

Da se ne bavimo seljačkim zavjerama (ovo seljačkim ide na moj račun), ako nekome nije jasan NASLOV – onda, nikad mu ništa ne bilo jasno. Ne prorokujem nego kažem što čujem na svakom koraku. A ko ne čuje, neka se povrh svega pokrije i jorganom po glavi, i čeka evropskog sebastijana da mu još nešto ozadi objasi.

Došla je voda do tavana. Ovdašnjim sebastijanima na vlasti, ništa ne smijete vjerovati. Može li se pregovarati o crkvi sa onima koji ne vjeruju u Boga. Dvije hiljade godina niko nije čuo za takve pregovore. Niti će čuti još narednih dvije hiljade godina. Sveti Sava i Sveti Petar Cetinjski ni sa kim nisu pregovarali o crkvi. Ako su crkva i država odvojeni, o čemu da pregovaraju. Da je sreće – dogovaralo bi se, a uvijek ima mjesta za razgovor i dogovor. Ovako, ispada, da potonji komunisti u Evropi gone, pregone, progone, i, na kraju – pregovaraju…

Preci današnjih pregovarača i na ćivote su nasrtali. Nema sela u Crnoj Gori, u kojem neki komunista ili udbaš, nije ležao u krlji po trideset godina, zato što je psovao sveca.

O čemu pregovarati sa predsjednikom vlade, ako je prekjuče Srpsku crkvu u Crnoj Gori nazvao fašističkom. Je li juče predsjednik vlade u vili Gorica pregovarao sa fašističkim Mitropolitom.

Ako je Srpska crkva fašistička, našao bi se neko da udari na taj fašizam i prije crnogorskih „antifašista.“

Da ne dužim: ako glasate DPS – glasate protiv crkve – što će reći protiv naroda – što će reći protiv sebe. Ni prostijih, ni tačnijih riječi, pa neka su i od mene..?

Čuli ste šta je rekao crnogorski sebastijan – premijer. Šta bi on drugo i mogao reći. Nema on dalji domet. U stvari, iz njega je progovorila pamet jednog običnog komunističkog milicajca.

Glavni ideolog duboke policije, takozvani direktor policije, svakoga jutra referiše premijeru vlade. Oslanjajući se na lakat, premijer ga čeka za stolom od lakovane orahovine. O čemu referiše. O auto – litijama.

Potonja komunistička partija u Evropi, hoće živu da sahrani Crnu Goru. Na živu da spusti mrtvački poklopac.

Pop Bogdan Zimonjić jahao je zekana, sa bradom preko toka, sa rukom na jataganu, a drugom rukom na unkašu, pa u boj za narod svoj… Sve u svoje vrijeme, nekad tako, sad drukčije, ali narod se mora osloboditi..!

Sveštenici Srpske praboslavne crkve u Crnoj Gori otvoreno moraju dizati narodi duh, i objašnjavati na svakom koraku šta ih čeka ako sebastijan ostane na vlasti. Iako narod sve već zna, ali vatra se mora održavati, ili će se utuliti…

Ako ostane ovako, i ekonomski i politički, s jeseni, lajaćemo jedni na druge, pomiješaćemo se sa paščadima po ulicama, i jedni drugima otimati…

Nijesu ovo nikakve dosjetke, ali godinama, vrhunski ekonomisti, i pravi političari opominju, da ovaj ekonomski sistem ne može preživjeti ni najmanju krizu.

Čuli ste šta novi veličanstveni sebastijan radi od Aja Sofije. Na zapadu boli svakoga sebastijana ona stvar što turče najveličanstveniju praoslavnu crkvu, sagrađenu u slavu drugog Hristovog dolaska.

Ako glasate potonju komunističku partiju u Evrpi, isto čeka i naše svetinje: Cetinjski manastir, Savinu, Moraču, Ostrog, Đurđeve Stupove, Dobrilovinu (malu Moraču), Ćeliju Pipersku, Ždrebaonik, Podmaine, Podmalinsko, Reževiće, Bešku, Vranjinu, Kosijerevo, Svetu Trojicu, Dugu, Stanjeviće, Dajbabe…

Ovo je igra otvorenih karata – ali, sebastijan više nema kečeva u rukavu.

Crnogorski sebastijan misli da po ugledu na veličanstvenog Erdogana, da preimenuje Manastir Savinu. I sve crkve svetog Save u Crnoj Gori.

Nema nezamenjivih ljudskih bića osim, možda, u Crnoj Gori, i Kalvinovim prozama.

1 Comment
  1. Max komentariše

    Ne prdi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.