Rakočević (DPS): U Crnoj Gori i dalje živi veliko-srpski državni projekat, odbranićemo se!

3

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević kazao je u intervjuu za Pobjedu da će izborna lista Demokratske partije socijalista biti najbolja politička ponuda do sada u Crnoj Gori.

“Zahtjevno vrijeme, kakvo je dakako buduće, traži stručnost, kvalitet i hrabrost ljudi koji trebaju da vode državu. Najbolji sastav DPS-a ojačan novim, sposobnim ljudima biće posvećen ekonomskoj i državnoj stabilnosti, u čijem je centru građanin Crne Gore”, rekao je Rakočević za Pobjedu.

Nesporazum SPC i države Crne Gore je, dodaje on, pomogao građanima da pravilno i jasno uvide da u Crnoj Gori i dalje živi veliko-srpski državni projekat, koji pokušava najprije našu državu poništiti kao građansku, učiniti je srpskom, da bi je potom smještao u alternativne državne okvire, nakon što bi se postavilo logično pitanje: Šta će dvije srpske države jedna pored druge?

“No, problem je istovremeno postao i regionalni, time što je dominantna javnost u entitetu BiH, Republici Srpskoj i Republici Srbiji pokazala da ambicija „Srpski svijet” i njegova neslavna prošlost, ne samo da živi u budućnosti, već ima svoja “savremena” podešavanja.

Građani Crne Gore su pobjeđivali i opasne protivnike i do sada i odbacivali složenije podvale, pa će i ovu transparentnu štetnost po nacionalne interese. Crna Gora se u posljednjih 20 godina, a posebno nakon referenduma 2006. godine permanentno emancipovala i profilisala kao građanska, multi-etnička država i slobodno društvo. Zbog toga je i dozvoljeno da iskažete svoje stavove, pa makar oni bili i politički najretrogradniji, koji dolaze sa adrese vjerske zajednice. Ali nije sve što je dozvoljeno, istovremeno dobro i korisno. Sada je jasnije nego ikada ranije da građanskoj, slobodnoj i evropskoj Crnoj Gori prijeti opasnost iz Crne Gore i izvan Crne Gore.

Vrijedne tekovine 21. maja i 13. jula ćemo odbraniti, ovog puta ubjedljivo, jer je protivnik otvoreno pokazao namjere, a multi-etnička demokratija i antifašizam moraju ostati vertikale crnogorske državnosti. Najzad, očekujem da će i oni koji se sada protive nacionalnim interesima Crne Gore, vremenom te interese prepoznati kao sopstvene. To je proces. Važno je da se uspostavi povjerenje i da se shvati i razumije, da tuđe nećemo, ali ne damo svoje.”

3 Comments
  1. kriminal komentariše

    A koga ces ti da odbranis splacino poltronska! Bicesmanji od makovog zrna 1 septemra!

  2. Prle komentariše

    Poltrončina ljigava!

  3. Baja_California komentariše

    Kako nebitan tip !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.