Korona virus povod za političku eskalaciju: Milov politički ortak pali političke vatre po Sandžaku!

1

Najnovije igranje vatrom u Sandžaku, a povod je teška situacija oko korone virusa, koja se prožima sa političkim ciljevima pojedinih separatista, ima za cilj destabilizaciju Srbije i regiona.

Prema nezvaničnim informacijama, udio u ovim najnovijim dešavanjima imaju agenture stranih obavještajnih službi.

Teška situacija oko korone virusa u toj regiji samo je dolila ulje na političku vatru koju separatisti odavno pale u tom regionu. Zato je opravdani strah da bi Sandžak mogao biti novo političko žarište na Balkanu.

Cilj agenata je da destabilizuju Balkan, a naročito Srbiju, gdje nakon Kosova i Metohije planiraju da otvore još jedno žarište. Upravo je zbog toga i izabran Sulejman Ugljanin, inače politički partner Mila Đukanovića, koji odavno pali političke vatre u Sandžaku.

Za otvaranje problema Sandžaka, zainteresovan je, između ostalog i crnogorski režim, jer na sve načine žele da se što više frontova u Srbiji otvori, kako tamošnje rukovodstvo ne bi moglo da se bavi Crnom Gorom, tačnije, problemima srpskog naroda.

Podsjetimo da je aktualni predsjednik Vlade Republike Crne Gore Milo Đukanović 23.03.2006. godine, u svojstvu predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore, sa predsjednikom Predsjedništva Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem potpisao Sporazum, koji je prethodio pristanku Bošnjaka da na referendumu glasaju za osamostaljenje Crne Gore, u kome se u tački 4. Sandžak vidi kao prekogranična regija.

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), na čijem je čelu Sulejman Ugljanin, politički saveznik Mila Đukanovića, tražilo je da se uspostavi specijalni status za Sandžak, koji će vršiti funkcije državne vlasti, preko organa Sandžaka i preko organa u opštinama u njegovom sastavu.

Teritorija Sandžaka bi prema inicijativi BNV-a, obuhvatala područja opština Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš, Priboj, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Petnjica, Gusinje, Plav i Rožaje.

1 Comment
  1. Kontra revolucija komentariše

    Sad su nam potrebni Obilici, kad turci i izdajnici sa svih strana prete !!!.
    Da nam je sada jedna Golda Meir !!!.
    A ne sve ove plasljive fukare sto dopustaju Canku, Ugljaninu, Djukanovicu Izetbegovicu, Djilasu,
    itd. da vrsljaju izdajnicki po
    Srpskim zemljama !!!.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.