Borba ekskluzivno objavljuje: Režim Mila Đukanovića finansijski pomogao vlasnike DAN-a sa 180.000 evra! (FOTO)

22

Vlada Crne Gore, na čelu sa Duškom Markovićem, ove godine pomogla je finansijski novinu DAN sa 43.500 evra, piše u zvaničnom dokumentu ministarstva kulture i medija. I to nije sve, Vlada Duška Markovića, finansijski je pomogla Radio D i Radio D+, koje drže vlasnici DAN-a sa preko 130.000 evra.

Ovo je materijalni dokaz da je DAN pod punom kontrolom DPS-a i da ga vladajuća koalicija finansijski pomaže novcem svih građana Crne Gore. Sada je jasno, nakon objavljivanja ovih podataka, da to više nije opozicioni medij, i da je jasno da rade po direktivama vlasti, koja je kreirala ambijent da bude ubijen Duško Jovanović, urednik i vlasnik te novine, čije ubistvo nije rasvijetljeno.

„Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom COVID 19 Vlada Crne Gore obezbijedila direktnu finansijsku podršku medijima u iznosu od 310.000 evra i obezbijedila je kreditnu liniju kod IRF-a za kredite do 600.000 evra. DAN-u, Vijestima i Pobjedi dato je po 43.500 evra, a Dnevnim novinama 19.500 evra. Takođe, TV Vijesti je dato 25.000, TV Prva 24.000 i TV Nova M je dobila 22.000 evra“, piše u zvaničnom dokumentu ministarstva kulture i medija, koji je u posjedu redakcije Borbe.

Takođe, AEM i PAM su oslobodili medije obaveza u iznosu od 100,000 evra, a RDC je odložio obaveze plaćanja medija u iznosu od 200.000 evra.

Ni to nije sve, kad se tiče pomoći Vlade i DPS-a vlasnicima DAN-a, nekada opozicionog medija, koji je napravljen novcem Srbije, a vlasnici su na sumnjiv način postali oni koji se sada prikazuju kao vlasnici tog medija.

U zvaničnom dokumentu piše da je Vlada pomogla i Radio D i Radio D+, iza kojih stoje vlasnici DAN-a sa značajnim svotama novca. Tako je Radio D od vlasti Mila Đukanovića dobio 45,673. evra, a Radio D+ je dobio značajno više i to 84.828 evra.

Tako je Vlada Duška Markovića, u svom mandatu, u DAN i dva radija koja su u vlasništvu vlasnika te novine upumpala 180.000 evra. I nakon ovih saznanja, koja su se krila od javnosti, da vidimo ko to ima prst obraza iz pomenutog medija da i dalje tvrdi da je opozicioni medij, kada ga vlast ovako izdašno pomaže.

 

22 Comments
  1. Analitičar komentariše

    Opa, Đurđo. Milo finansira DAN. Maske su pale prevarante Milutinovicu. Vratite pare Srbiji sto ste pokrali, sad imate novog gazdu.

  2. X-5 komentariše

    Bravo Borba, raskrinkavaj lažnu opoziciju i medije. Sram te bilo Mladene Milutinovicu.

  3. Mitar iz Dubiča komentariše

    Dusko se u grob prevrce, izdajnici. Pi!

  4. UDG komentariše

    Sad je jasno ko za koga radi. A Dusko je glavom platio da ga ovi sad sramote.

  5. Rajkard komentariše

    Sad je jasno ko je juce pokusao da lazima diskreditije Borbu na Fejsbuku. Znali su da ce ova istina da se otkrije pa su plasirali lazi za Borbu. Sram vas bilo izdajnici iz DAN-a.

  6. Qmare komentariše

    Kakva izdaja DAN-a. Pomažu ih Milo Đukanović i Duško Marković. Kako ih je Borba masakrirala. Bravo Borba!

  7. Hajduk Veljko komentariše

    Sad kad je otkrivena prevara DAN-a dako Madjo kupi novi dzemper, ne mora vise da ide u onaj zenin dzemper da izigrava sirotinju.

  8. Kravatas komentariše

    Duska ubili, Dan kupili. The end.

  9. Crveni mundir komentariše

    Sram vas bilo, stidite se guzice kad obraza nemate lzdajnici iz DAN-a

  10. Piper komentariše

    Sad kapiram sto se prica po gradu da je Madjo iz mjesovitog braka DPS-a i SPS-a.

  11. Benzinac komentariše

    E neka ste ovo objavili, neka narod vidi ko su izdajnici i koga Milo plaća.

  12. Embrajer komentariše

    Oce li MANS istraziti ove transakcije? Smije li ona velika patriotka da raskrinka kako joj DPS pomaze muza.

  13. Q7 komentariše

    Bog vam pomogao Borbo. Svaka cast. Razvaljuj bitange i prevarante

  14. Medijator komentariše

    A sto patriote iz DAN- ne objave da su dobili pare od DPS-a. Znali bi druge da napadaju.

  15. Napoleon komentariše

    Pa DAN ne citaju vise ni oni sto tamo rade.

  16. Veliki Brat komentariše

    Priznajem da su me nasadili oni iz DAN-a, MANS-a i Demokrata da juce objavim lazi o uredniku Borbe. Sad vidim da oni uzimaju pare od DPS-a.

  17. Ljiljana komentariše

    Sram ih bilo. Otpustaju radnike a uzimaju pare od Mila Djukanovica. Olos ljudska.

  18. The shining komentariše

    cdm 8000, portal analitika 8000, portal antena m 8000, dio ovih para je otisao na sendvice 100%
    za bodina najskuplje s prsutom!

  19. simon komentariše

    Opa ja odje vidjeh i jedno 60.000 za Vijesti pa ih ne pominjete u tekstu

  20. djuro pucar komentariše

    Borba objavljuje podatke koje je „Sluzba“ prezentirala ne bi li kako prikazala opoziciju kao „kolaborante“ vlasti i oborila rejting opozicije na predstojecim izborima,…to su javni podaci i nisu skriveni vez novac koji zakonski pripada svakom mediju u uslovima pandemije…

    1. Medijator komentariše

      Ne glupiraj se botu. Koja to drzava pomaze privatne medije??? Samo ona koja ima interes da ti mediji rade za njih. I kakve vrze pandemija ima sa privatnim novinama. One su se svakiga dana prodavale za vrijeme pandemije na trafikama i u prodavnicama. Ali ne problem sto narod vise ne kupuje smece od DAN-a pa ih onda vlast pomaze da opstanu pa im pomognu da glupe opoziciju i natkeraju narod da ide na izbore.

  21. Савле komentariše

    Uplatama i ovim drugim listovima pokrili su se. Inače, Dan je ugasio brak.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.