Pritužba na rad policije CB Bijelo Polje: Zaustavili litiju, pustili da se slavi Dan državnosti

2

Poštovani, obraćamo vam se se iz razloga što se poslednjih nekoliko dana dogodilo u Bijelom Polju od strane pripadnika CB Bijelo Polje:

Naime, tokom petrovdanske auto litije 12. jula kojom se tradicionalno obilježavao dan crkve sv. Petra i Pavla, najvećeg vjerskog i istorijskog spomenika ovog grada, policija je podigla sve svoje snage kako bi zaustavila auto litiju prvo u mjestu Bioče na magistralnom putu Berane – Ribarevine, postavljen kordon policije pod punom opremom na mostu u ovom mjestu, ne bi li auto – litija ušla u Bijelo Polje iako su poštovana pravila NKT-a o broju saputnika u vozilu i nošenje maski. Nakon toga su tri puna sata zaustavili saobraćaj u naselju Rakonje na samom ulazu u grad čime su ugrozili zdravlje kako velikog broja ljudi (medju kojima i trudnice i mala djeca) koji nisu mogli proći u oba smjera, tako i svojih službenika koji su to vrijeme proveli zbijeni jedan pored drugog. Bilo je i hapšenja, a sve bez ikakvog zakonskog osnova, te iz tih razloga tražimo da nadležni državni organi  naše države postupe po zakonu i procesuiraju odgovorna lica za kršenje Ustava CG i evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i sloboda.

Dok je dan nakon zabrane kretanja od strane komandira CB Bijelo Polje i policije bez problema održana auto – kolona u znak proslave Dana državnosti iz koje su čujali pucnji iz vatrenog oružja (što se jasno na snimcima vidi koji su objavili pojedini mediji) uz kršenje mjera NKT-a dvoje i više u istom vozilu.

Tražimo da se preispita rad policije u smislu da li rade u interesu jedne partije DPS-a ili svih građana Bijelog Polja koje isti plaćaju.  

I dalje u nastavku tražimo smjenu načelnika i komandira Centra bezbjednosti Bijelo Polje.  

 

 

U Bijelom Polju 15.07.2020.                                           

Podnosioci zahtjeva: 

Rakočević Radovan,    

Kljajević Jelena,                                    

                                                                                              Prof. Drobnjak Goran,

Dr. Šaponjić Miloš,

Bulatović Balša,

                                                                                                                         Anđelić Lazar,

Bubanja Goran,

Rakočević Nemanja,

Raković Miodrag,

Prof. Radonjić Nikola,

Đukić Miljan,

Raković Ljiljana,

Anđelić Božo,

Drobnjak Marko,

Prof. Veljko Radović

Bojović Sandra

2 Comments
  1. Munja komentariše

    Tako je policiji.. Rastjera tu žgadiju dokoni.. A 13 jul je državni praznik, ko neće da slavi neka sjedi kući ali omladina voli svoju drzavnu. Nijesu oni zatrovani kao ove stare kvege, bez zuba

    1. Bot komentariše

      To munjoo, poslije ovog komentara imas i pola sendvica

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.