Vučić: Čuo sam glasine da Albanci neće doći u Brisel

0

Čuo sam glasine da Albanci neće doći u Brisel, gde je zakazan nastavak dijaloga Beograda i Prištine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu.

Večeras još treba da razgovaram sa Miroslavom Lajčakom i sutra ću moći detaljnije da kažem šta će se dogoditi sa Briselskim dijalogom, rekao je Vučić.

„Mi se trudimo da pokažemo da smo partneri, da želimo da pričamo i čuvamo mir i stabilnost. Onda se iznenadim kad neko kaže da ne može da dođe na dijalog zbog unutrašnjih prilika“, rekao je predsednik Srbije i dodao da smo mi „spremni da idemo u Brisel“.

Vučić je podsetio da je zakazana večera sa predsednikom Saveta EU Šarlom Mišelom, na kojoj je trebalo da bude i šef evropske diplomatije Žozep Borelj, Miroslav Lajčak i možda i evropski komesar za proširenje Oliver Varheji, a u nedelju je trebalo da počne zvanično dijalog.

Upitan šta ako opet dođe do opstrukcije dijaloga, rekao je da ga brine to pitanje ne samo u smislu velikih igara velikih sila.

„Bekend jedni, forhend drugi — SAD i EU. Ne zaboravite da za nas to nije dobra stvar, jer moramo da sačuvamo mir i stabilnost za Srbe na Kosovu i Metohiji“, kazao je on.

Naveo je da „ako ludilo krene na Kosovu oko optužnice protiv Hašima Tačija, međusobni sukobi kosovskih Albanaca…. uvek je muka za Srbe“.

„Nema za koga trećeg i zato sam želeo da kroz razgovore spustimo tenzije i sačuvamo naš narod“, naglasio je Vučić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.