Đukanović predsjedavao sjednicom Savjeta za odbranu i bezbjednost

1

Podgorici održana sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, u radu su učestvovali članovi Savjeta, predsjednik Skupštine Ivan Brajović i predsjednik Vlade Duško Marković, a po pozivu i ministar odbrane Predrag Bošković, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i predsjednica Interresorne komisije za suprostavljanje hibridnim prijetnjama Dragana Radulović.

„Na današnjoj sjednici, razmatrane su informacije sa prethodne sjednice na kojoj su ključne teme bile Izvještaj o stanju u Vojsci Crne Gore za 2019 godinu, prijedlog o deklarisanju 1. Pješadijskog voda 1. Pješadijske čete 1. Pješadijskog bataljona, za sprovođenje aktivnosti u sastavu Snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje (NATO Response Force – NRF) do kraja 2022. godine i o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preduzetim mjerama na sprječavanju širenja virusa COVID-19“, saopšteno je iz Kabineta predsjednika CG.

Savjet je posebnu pažnju posvetio trenutnoj epidemiološkoj situaciji koja je prouzrokovana novim širenjem virusa COVID-19 i konstatovao da je potrebno preduzeti sve potrebne mjere u cilju potpune kontrole širenja virusa. Savjet je konstatovao da je primarni cilj zdravlje građana.

Članovi Savjeta upoznati su sa informacijom o aktivnostima koje je Crna Gora sprovodila u suprotstavljanju hibridnim prijetnjama. Savjet je zaključio da nadležna ministarstva nastave rad na razvoju kapaciteta za zaštitu i odgovor na prijetnje iz hibridnog domena.

Savjet za odbranu i bezbjednost je na današnjoj sjednici, razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti.

1 Comment
  1. Kontra revolucija komentariše

    Svi nalogodavci batinasa i protivnarodnih jedinica na jednom mestu !!!.
    Kako se nema jadna od 500 kila koja bi gruvnula u srediste i 30 godisnji problem bi bio resen za par sekundi ?.
    Bilo bi automobilski korso po celoj
    Crnoj Gori !!!.
    Al bi se danonocno slavilo !!!.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.