NKT-političko ili stručno krilo vlasti: Korona u porastu, nema obustave saobraćaja, ne zatvaraju se diskoteke i restorani, nema ograničenog kretanja!

1

U Crnoj Gori na dan 28. jun, aktivno je 157 slučajeva korona virusa. Brojka, koja svakako zabrinjava, ali očigledno da NKT ima dvostruke aršine kada je korona u pitanju u junu i martu ove godine.

Ako je vjerovati NKT-u, a nema razloga da im se ne vjeruje, kako to da na ovoliki broj zaraženih, nema restriktivnih mjera kao prije tri mjeseca! Ne zatvaraju se restorani, kafići, kladionice i saobraćaj, a korona iz dana u dan bilježi vrtoglav rast u Crnoj Gori.

Da ne bude da imamo bilo kakve zle namjere, samo ćemo podsjetiti javnost na reakcije čuvenog NKT-a danas i prije tri mjeseca.

Na fotografiji ispod vidite presjek stanja na 28. jun 2020. Naravano od restriktivih mjera i vanrednih ores konferencija nema ni riječi!

Stanje korone u Crnoj Gori na dan 28. jun

Na dan, 28. mart 2020. godine bila su registrovana 84 slučaja korone. Podsjetimo, saobraćaj je obustavljen, naloženo je zatvaranje ugostiteljskih objekata, ključ u bravu je stavljen na butike, kladionice… Uvedeno je i ograničeno kretanje u večernjim časovima, rigorozne mjere kretanje u dane vikenda su pooštrene. Uveden je, u večernjim satima, skoro pa policijski čas!

Faktički, uvedeno je vanredno stanje, samo što ono formalno nije proglašeno, najvjerovatnije iz političkih razloga.


Stanje korone u Crnoj Gori na dan 28. mart

Sjetimo se samo čuvene konferencije za štampu Milutina Simovića, šefa NKT-a, od 24. marta kada je saopštio da od te noći počinje bitka za Tuzi.

Da podsjetimo, direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša rekao je da je od 34 uzorka ispitana 24. marta, 18 uzoraka bilo pozitivno, od kojih su 15 iz Tuzi.

„Situacija je jako opasna. Radi se o jako infektivnom virusu koji se jako lako širi i može da inficira veliki broj ljudi“ – rekao je tada dr Mugoša iznoseći podatke o poraznim posljedicama eventualnog širenja virusa.

Sada imamo u Podgorici, Rožajama i Bijelom Polju više zaraženih nego tada u Tuzima, ali NKT sada ne otpočinje bitku ni za Podgoricu, ni za Rožaje, niti za bilo koji drugi grad.

Kako to da danas bilježimo vrtoglav porast slučajeva korone, mnogo više nego prije tri mjeseca, a da NKT ne uvidi iste mjere kao tada. Kako to da kafići i restorani rade u punom kapacitetu a korona bilježi porast. Kako to da saobraćaj nesmetano funkcioniše u danima kada je korona prisutnija u državi nego prije tri mjeseca.

Nadležni moraju da javnosti objasne, kako to da na današnji dan, na ovoliko veliki broj zaraženih, imamo samo mjeru nošenja maski u zatvorenom prostoru i zabrane litija i prisustva sportskim priredbama. Kako odjednom, više ne važe sve one mjere, kao prije tri mjeseca, kada su nas svake večeri sa malih ekrana, drhtajućim glasom, upozoravali da je nevidljivi neprijatelj svuda oko nas i da ne smijemo da mrdamo iz kuće. Jel ovo sad znači da se taj “neprijatelj” odomaćio i da je postao nečiji politički saveznik? Dal da vjerujemo onome što smo slušali prije tri mjeseca ili danas? A i tada i sada nam isti ljudi drže slovo o koroni, ali sada potpuno drugim tonom.

1 Comment
  1. Kontra revolucija komentariše

    NKT ne radi strucno i vise puta
    primeceno da kopira i koristi planove
    drugih drzava !.
    Mozda imaju druge drzave bolje strucne planove ali se njihov sistem sigurno ne moze primeniti na jednu drzavu Crnu Goru, koja ima veoma malo stanovnika po kvadratnom kilometru njene povrsine
    i sto ima jedan katastrofalni
    zdravstveni sistem !.
    NKT mora konacno napraviti plan borbe protiv corona vurusa koji je prilagodjen uslovima jedne male Crne Gore !.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.