Knežević: Zaraženi sudija Apelacionog suda 8 dana imao kontakte sa zaposlenima u sudu!

1

Umjesto da sudija Apelacionog suda Ramo Striković bude disciplinski i krivično procesuiran zbog kršenja sudijske etike i potencijalnog prenošenja koronavirusa on je klasičnom zamjenom teza od sebe pokušao napraviti žrtvu, ali je sam sebe brutalno demantovao, ocijenio je Milan Knežević, jedan od lidera DF-a.

”Ja nikad nisam rekao da sam imao kontakt s njim, ali sam bio u istoj prostoriji sa sudijama Apelacionog suda koje su Strikovićeve kolege i koje su mogle da imaju kontakt s njim, jer se nalaze na istom spratu. Takođe sam u istoj prostoriji boravio s tužiocem, advokatima odbrane, optuženima i novinarima. Ako je svadba u Rožajama bila prije petnaestak dana po saopštenju Strikovića, to znači ili 06. Ili 07. juna, a on se nalazi u samoizolaciji od 15. juna, jasan je zaključak da je sudija Striković punih 8 dana imao kontakte sa svojim kolegama u Apelacionom sudu.

Dokaz za to je da su tek juče urađeni testovi za članove vijeće i stručne službe kojima on predsjedava i čiji je član. Znači, tek posle 8 dana od njegovog odlaska u samoizolaciju, i to kad se ova informacija pojavila u medijima imamo testiranje njegovih direktnih kontakata.

A sta ćemo sa kontaktima koje su oni imali u međuvremenu? I umjesto da se zavuče u mišiju rupu, sudija Striković moju zabrinutost naziva prizemnom i pokušajem skretanje pažnje sa presude Apelacionog suda. A to znači, da sudija Striković već zna presudu, i pozivam ga da je saopšti čitavoj crnogorskoj javnosti. I neću odustati od njegovog prozivanja dok ne saopšti presudu koja je njemu izgleda poznata.

Takođe, pozivam sudsko vijeće u sastavu sudija Smolović, Piletić i Žižić da se oglase i ograde od ovog stava njihovog kolege koji je upravo saopštio čitavoj crnogorskoj javnosti da će odluka Apelacionog suda po našim žalbama biti presuđujuća. A iskreno se nadam da su predstavnici međunarodne zajednice uočili ovu skandaloznu tvrdnju sudije Strikovića kao još jedan doprinos ruiniranosti pravosuđa, ali i motiv viš da se još snažnije suprostavimo eroziji crnogorskih institucija koje nestaju pred našim očima, stoji u saopštenju.

1 Comment
  1. Traktorist komentariše

    Taman kad pomislim da neću sresti veću seljačino a kad ono iskoči govedo defa, loš dan jbmti život vaki, bojim se mlogo da će i mene gospodina proseljačit, koliko vidim knez se nije umijo

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.