Herceg Novi: Zbog prevare uhapšene tri osobe, za jednom se traga

0

Policija je u Herceg Novom nadležnom državnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv četiri lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo prevara u produženom trajanju.

Ovo krivično djelo su, sumnja se, izvršili V.M. (70) iz Podgorice, D.M. (40) iz Podgorice, B.V. (50) iz Herceg Novog i M.T. (49) koji je državljanin Bosne i Hercegovine, sa privremenim boravkom u Herceg Novom, na štetu državljanina Ruske Federacije.

U namjeri da pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem u zabludu oštećenog, tokom juna i jula 2019. godine, ova lica su se, kako se sumnja, oštećenom licu predstavljali kao službenici državnih organa i od njega protivpravno prisvojili novac u iznosu od 17.100 eura.

Sprovodeći dalje mjere i radnje, policija je prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronašla i oduzela određeni broj mobilnih telefona, kao i legitimaciju sa fotografijom M.T.

Slobode su lišeni D.M., B.V. i M.T. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo prevara u produženom trajanju i oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu u Herceg Novom.

V.M. je od ranije nedostupan nadležnim organima, a za njim je raspisana nacionalna potraga zbog izdržavanja zatvorske kazne zbog izvršenih krivičnih djela u prethodnom periodu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.