Nakon zaraženog Đorđevića, košarkaši zbog korone ne putuju na Kopaonik!

0

Nikola Janković, pa danas i Stefan Đorđević. Dvojica igrača koja je trebalo da se nađu na okupljanju reprezentacije danas  zaražena su korona virusom. KSS je doneo logičnu odluku, priprema neće ni biti.

Barem ne u predviđenom terminu, Košarkaški savez Srbije je u kasnim večernjim satima putem kratkog saopštenja obavijestio javnost da se reprezentacija neće okupiti u utorak te neće biti priprema na Kopaoniku od 25. juna do 5. jula.

Razlog je, naravno, korona virus koji je pronađen kod dvojice košarkaša. Nikola Janković je najprije imao pozitivan test, a isto se desilo i Stefanu Đorđeviću što je objavljeno u ponedeljak uveče. Kako bi se izbjeglo eventualno širenje zaraznog virusa u nacionalnom timu, KSS je riješio da se igrači zasad ne okupljaju.

– Seniorska reprezentacija Srbije ipak neće ovog četvrtka putovati na Kopaonik! Košarkaški savez Srbije je u dogovoru sa stručnim štabom i medicinskim timom “A” reprezentacije donio odluku da usled povećanog rizika od zaraze igrača virusom Kovid 19, otkaže trening kamp koji je trebao da se održi od 25. juna do 5. jula. Ovu odluku, KSS je doneo prije svega vodeći računa o bezbijednosti igrača, sa željom da reprezentativce ne izlaže nikakvom riziku od eventualne zaraze korona virusom, piše u saopštenju saveza.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.