Vučić: Tabelu želja za status KiM ne možemo da im ispunimo

1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i izaslanik EU za KiM Miroslav Lajčak sastali subse danas u Beogradu.

– Srbija podržava sastanak koji treba da se pod pokroviteljstvom EU sa Prištinom, uprkos tome da što su teme za nas bolne – rekao je Vučić i dodao:

“Mi očekujemo nastavak procesa dijaloga, moguće je da će već biti u julu, ali na Lajčaku je to da odluči. Sutra idem u Moskvu, nadam se da ću imati jedan dan za posetu Briselu, zbog naše evropske budućnosti, a posle toga idem u Vašington. Rekao sam Lajčaku da dijalog ne može da bude uspešan kada jedan od učesnika ne želi da napravi nijedan ustupak. Imaju tabelu želja, koje ne možemo da ispunimo – rekao je Vučić posle sastanka.

LAJČAK: DIJALOG DA SE NASTAVI BEZ ODLAGANjA

Posle se javnosti obratio specijalni izaslanik EU, Miroslav Lajček.

– Pre svega bih želeo da čestitam pobedu na izborima predsedniku Vučiću. Zemlje članice su poslali poseban signal tako što su meni dali u amanet i angažovaću se da se nastavi dijalog bez daljeg odlaganja. Ja sam spreman da se u potpunosti angažujem, i da pomognem dvema stranama, i da ću rešiti sva pitanja, i da ćemo doći do sporazuma koji će biti prihvatljiv za obe države. Vučić razume koliko je važan ovaj proces za narod. Ja očekujem pod EU, da će moći da se nastavi u Briselu. Srbija je deo Evrope, vaši problemi su naši problemi, i vaša budućnost evropska – rekao je Lajčak.

1 Comment
  1. Vladimir komentariše

    Lajčak,Kosovo nije država,bravu odvratni!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.