Nenezić (CEMI): Od DPS-a zavisi hoće li spojiti parlamentarne i lokalne izbore

0

Direktorka Centra za monitoring i istraživanja (CeMi), Ana Nenezić rekla je da će od procjene DPS da li će im više odgovarati objedinjavanje izbora ili jedna produžena kampanja koja pokriva dva izborna dana, u kratkom vremenskom periodu, zavisiti da li će se parlamentarni i lokalni izbori održati u istom danu.

“Da li će se u tom slučaju istog dana održati i lokalni izbori u Budvi, Kotoru, Gusinju i Andrijevici zavisi od nekoliko faktora od kojih vjerujem da je ključni direktna procjene DPS-a da li će im više odgovarati objedinjavanje izbora ili jedna produžena kampanja koja pokriva dva izborna dana, u kratkom vremenskom periodu. Zakonski rokovi i procedure svakako ostavljaju ovu mogućnost i u tom smislu ne postoje prepreke da se izbori održe u istom danu”, kazala je Nenezićeva “Vijestima”.

Ona je istakla da, međutim, sve dosadašnje najave donosilaca odluka, kao i druge raspoložive informacije ukazuju da bi se redovni parlamentarni izbori mogli održati prije isteka zakonskog roka: “U tom slučaju, bilo bi za očekivati da se redovni parlamentarni izbori održe istog dana kada i lokalni izbori u Tivtu”.

Nenezićeva je istakla da rok za održavanje lokalnih izbora u Tivtu treba da je 30. avgust 2020. godine, ukoliko budu održani u skladu sa važećim zakonskim propisima.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.