Mandić: Podnosim ostavku na mjesto poslanika, a nakon oporavka idem na teren-svi moramo dati sve od sebe, jer cilj je jedan- pobjeda!

13

Prije svega, želim da se od srca zahvalim svima koji su iskreno izrazili zabrinutost, interesovali se za moje zadravlje i poželjeli brz oporavak, poručio je Andrija Mandić, lider DF-a.

“U ovih nekoliko dana, uvjerio sam se u plemenitost i solidarnost brojnih ljudi. Bilo je, očekivano, i onih drugih – manje dobronamjernih, ali se na njih ne ljutim, jer je sve to naša Crna Gora, ljudska, čojska, viteška, ali i surova, isključiva i nemilosrdna.

Na žalost, neću biti u mogućnosti da budem prisutan i učestvujem kada se ovih dana u Skupštini CG bude raspravljalo o izboru VDT-a i o još nekim veoma važnim temama, koje iziskuju da klub poslanika DF bude kompletan. Ne moram ni pominjati koliko je izbor VDT-a važna tema za DF, koji se godinama neprestano nalazi na meti korumpiranog sudstva i tužilaštva. Zato ću podnijeti ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore, sa namjerom da omogućim da na moje mjesto što prije dođe sledeći poslanik sa naše liste – predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske Demokratije u Podgorici, diplomirani pravnik Radoš Zečević, kako bi klub DF-a radio u punom kapacitetu.

Svakako, ono što sam za skupštinskom govornicom, na teme koje su donosile sjednice, imao da kažem, kazao sam u proteklom vremenu jasno i nepokolebljivo, ne potčinjavajući se onima koji su stvarali nedemokratski ambijent i iznuđivali poslušnost.

Saopštavao sam i stvari za koje sam znao da nisu popularne, koje ne idu niz dlaku dijelu javnog mnjenja i koje drugi šapuću na uvo. Zato što, u susretu sa izazovima i ozbiljnim temama, nisam želio da ustuknem, proseći nove glasove a izdajući one koji su me glasali i dali mi mandat da u njihovo ime pokažem stav.

Nisam se dodvoravao ni masovnim medijima i njihovim narativima. Vinston Čerčil je kazao: “Stav je mala stvar koja čini veliku razliku”. Mi smo tu razliku napravili. Bilo je žestokih rasprava, teških sjednica, gužve, meteža, ali ničega što u takvom obliku, pa i još radikalnijem, nemaju britanski, japanski, italijanski, turski, ukrajinski i drugi parlamenti u svijetu.

Jedino čega u ostalim parlamentima civilizovanih zemalja nema, to je intervencija policije. Zato u narednom sazivu Skupština mora dobiti potpuni integritet.

Vrijeme oporavka iskoristiću da se posvetim obavezama i velikim izazovima koji su pred nama, a prije svega koncipiranju strategije za period koji dolazi. Nakon povratka u Crnu Goru u potpunosti se posvećujem radu na terenu. Pred nama je teška kampanja, teška borba, koja se mora završiti trijumfom naroda i njegove volje, ako želimo da izvučemo Crnu Goru iz kandži kriminalnog, antisrpskog i antipravoslavnog režima. Prostora za kalkulacije nema. Svi u opoziciji moramo da pružimo maksimum. Prioritet mora imati ono što smo spremni da pružimo, a ne da uzmemo.

Cilj je jedan: pobjeda.

Dugujemo je generacijama onih koje ovaj režim obespravljuje, svima onima koji su se borili protiv tiranije, koji nisu odustali. Pobjedu dugujemo i onima koji više nisu sa nama, a koji su do kraja ostali uspravni u svojoj borbi za slobodu. Pobjeda je zadatak svih generacija koje u ovoj borbi učestvuju.

Pozivam sve kojima je na srcu slobodna Crna Gora, koji se zalažu za načela slobode i demokratije, koji su privrženi tradicionalnim vrijednostima, koji se nisu odrekli svojih predaka i čvrsto stoje na braniku svoje SPC, koji žele moralnu obnovu, ekonomsku održivost, borbu protiv korupcije, koji smatraju da je krajnje vrijeme da ova zemlja osvoji mogućnost demokratske smjene vlasti, da se priključe velikom frontu demokratije, da zajedno ostvarimo veliku, istorijsku pobjedu!

Dostojanstveni hod i pokret naroda na ulicama širom zemlje mora naći ostvarenje u pobjedi, koja je osnovni uslov pomirenja za budućnost.

Sa vjerom u Boga i u pobjedu! Vidimo se uskoro, stoji u obraćanju Mandića.

13 Comments
  1. Traktorist komentariše

    Zabole nas đoka za tebe i ostavku, a bene života ti!

  2. Steve komentariše

    Traktorista
    Ako te boli đoka ti onda nemaš sa čime da razmišljaš.
    Bas mi te zao.

  3. Kafanski filozof komentariše

    Traktorist, koga nas ?.
    Nema vise „nas“ !.
    To smo usporedili sa vasom proslavom „neovisnosti“ i jucerasnjim litijama !.
    Ostalo „vas“ je sacica psihopata koji nisu u stanju da vide promene !!!.

  4. Munja komentariše

    Spasi cg i i ostani u Srbiji, daće ti Vučko da budeš njegov potrčko

    1. Kafanski filozof komentariše

      I to rece Ustasa Munja !!!.

    2. Pisonja i Zuga komentariše

      Vidi Munju,pophisham se u nju

  5. Roro komentariše

    Neka si podnio ostavku.Nemoj ići na teren,nego odmori jedno pola god.Možda Milo padne?

  6. Traktorist komentariše

    Odmori pa onda poduvaj kafanskom 😂🤣😂

  7. Munja komentariše

    Kafanski vidiš da se svi sprdaju sa tobom i koljenicon iz Kristala..

    1. Kafanski filozof komentariše

      Tebe i Traktoristu ne smatram za ozbiljnu!.
      Sa 5 piva i pola litre ljute, sam vam jos uvek intelektualno u prednosti !.
      Tanak led momci !.
      Osim prepucavanja na Mitropolita jos nista pametnog iz vase glave nije izproducirano!.
      Bedno momci, bedno i zatucano !.

  8. Traktorist komentariše

    Kako bi rekla moja baka “ ma iđeš ti u prkno“😂😂

    1. Dupeglav MNE komentariše

      a tebi je tetka Pura Popović?
      On je nesto spominjao prkno u skupćini.

  9. Munja komentariše

    Ali se svi sprdaju i ćosaju sa Kafanski…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.