Đukanović do kraja sedmice raspisuje izbore

1

Većina opozicionih partija neće otići na razgovor sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, koji je juče sazvao zbog konsultacija oko održavanja datuma parlamentarnih izbora.

To je “Vijestima” nezvanično potvrđeno iz opozicije, izuzev u SDP-u koji nije želio da komentariše.

Đukanović je, kako je objavljeno iz njegovog kabineta, za utorak 16. juni “uputio poziv predstavnicima parlamentarnih partija i koalicija na konsultacije povodom određivanja datuma za održavanje parlamentarnih izbora”.

U opozicionim partijama ovaj poziv nijesu razmjeli kao namjeru predsjednika da zaista čuje njihovo mišljenje. Pored toga što ništa nije preduzeo na popravljanju izbornih uslova, Đukanović se okrivljuje za namjeru da otme crkvenu imovinu, za progon lidera Demokratskog fronta, za prekrajanje izborne volje birača u Kotoru, a sada i u Budvi…

On je istovremeno i na partijskoj poziciji predsjednika DPS-a, koju nije ni zamrzao nakon što je izabran i trebalo bi da bude predsjednik svih građana.

Iz Đukanovićevog kabineta je najava za poziv opoziciji stigla juče ujutru, nakon što je u četvrtak održana sjednica Predsjedništva DPS-a sa koga je poslata poruka da će “DPS ubedljivo pobijediti na izborima”.

U pismu koje su dobili opozicioni lideri piše da je ono upućeno juče, znači nakon Predsjedništva DPS-a na kome su precizirani detalji u vezi izbora i najavljen Savjet za praćenje realizacije izbornog programa za juli mjesec.

U međuvremenu, sudeći po partijskoj dinamici, najvjerovatnije će biti održan i Glavni odbor DPS-a. Parlamentarni izbori najvjerovatnije će biti održani posljednje nedjelje avgusta ili prve septembra, smatraju predstavnici pojednih opozicionih, ali i vladajućih partija. Do kraja sedmice očekuje se i njihovo raspisivanje.

1 Comment
  1. Roro komentariše

    Lopov da organizuje izbore?Samo pustiti ološ da sama izađe,zajedno sa prdnjavama iz ostalih Milogorskih stranaka i manjina.I onako je sve propalo i pokradeno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.