Šaranović: Svako ko je mogao da spriječi tragični događaj u Bijelom Polju, a nije, moraće da odgovara

0

Događaj u Bijelom Polju nas podsjeća na to koliko je važno povjerenje građana u rad policije i bezbjednosnog sektora, saopštio je ministar Danilo Šaranović.

On se, naime, osvrnuo na dvostruko ubistvo u selu Sokolac, gdje je Alija Balijagić usmrtio Milanku i Jovana Madžgalja.

„Građani su uvijek u pravu kada traže sigurnost, odgovornost i transparentnost. Vaš stav i vaša očekivanja moraju biti ispoštovani, jer država mora služiti vama, građanima Crne Gore“, izjavio je Šaranović.

Takođe, kako je dodao, „važno je da se odgovornost u ovom slučaju individualizuje i da se svi potencijalni propusti identifikuju“.

„Svako ko je mogao da spriječi ovaj tragični događaj, a nije, moraće da odgovara. Svaka greška ili propust moraju biti jasno adresirani i procesuirani“, istakao je Šaranović.

Apelovao je „na sve građane Bijelog Polja i okolnih mjesta da ostanu mirni, ali oprezni, i da pomognu policiji prijavom bilo kakvih informacija koje bi mogle doprinijeti hapšenju osumnjičenog“.

„Zajedničkim snagama, povjerenjem i saradnjom možemo obezbijediti da se slični tragični događaji u budućnosti ne ponove. Još jednom ističem: građani su u pravu kada traže odgovornost i sigurnost. Naša dužnost je da to ispunimo“, poručio je Šaranović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.