Pokreta Naprijed: Još nije položen ni kamen temeljac za urgentni centar koji je trebalo da bude prioritetni projekat u oblasti zdravstva

0

Još u julu 2020. godine najavljena je izgradnja novog urgentnog centra u krugu Kliničkog centra Crne Gore u koju će biti uloženo 16 miliona eura. Više od četiri godine je prošlo, a naši građani se i dalje liječe u malom i neuslovnom urgentnom centru koji ne ispunjava uslove pružanja adekvatnih medicinskih usluga pacijentima, saopštili su iz Pokreta Naprijed.

„U međuvremenu, promijenjena je vlast i na državnom i na lokalnom nivou, ali još uvijek nije položen ni kamen temeljac za urgentni centar koji je trebalo da bude prioritetni projekat u oblasti zdravstva“, naveli su iz Pokreta Naprijed, pa nastavili:

„Urgentni centar je jedno od najopterećenijih i najstresnijih radnih mjesta u Kliničkom centru, čiji je obim i sadržaj djelatnosti u stalnom porastu i odavno prevazilazi prostor u kome se nalazi. U odnosu na raniji period, drastično je povećan broj pacijenata kojima se pruža zdravstvena usluga preko urgentnog centra, tako da se dešava da u toku 24 sata bude pregledano oko 500 pacijenata. Zbog svega navedenog, urgentni centar predstavlja usko grlo u funkcionalnosti Kliničkog centra i kao takav zaslužuje maksimalnu pažnju nadležnih organa“, objavili su iz Pokreta Naprijed.

Za kraj su dodali:

„U novembru prošle godine dodijeljene su nagrade za idejna rješenja izgradnje novog urgentnog centra, ali od tada nije učinjeno ništa kako bi se krenulo u realizaciju ovog projekta. Pokret Naprijed smatra da je izgradnja novog urgentnog centra najveći prioritet u zdravstvenom sistemu Crne Gore, te da što prije treba raditi na rješavanju ovog problema. Iz tog razloga, apelujemo na Ministarstvo zdravlja i Vladu Crne Gore da u što skorijem roku krenu u proces izgradnje jer trenutna situacija otežava svakodnevicu pacijentima, ali i ljekarima i drugom medicinskom osoblju koji u urgentnom centru rade“, zaključili su iz Pokreta Naprijed.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.