Atentat u austrijskom gradu: Ubijen gradonačelnik

0

Gradonačelnik opštine Kirhberg Franc Hofer je poginuo u današnjem napadu u Austriji, zbog čega je policija započela akciju velikih razmjera.

Kako je za Krone potvrđeno, napadač je u bjekstvu.

Odmah nakon stravičnog otkrića na mjesto ubistva su upućene sve policijske jedinice. Takođe, alarmirane su i specijalne jedinice, a na mjesto zločina je stigao i oklopni automobil.

Ubica, za koga se vjeruje da je lovac, koji je bio u polju ili u šumi, nakon što je pucao uputio se u nepoznatom pravcu.

Prema prvim informacijama, hitne službe su u 08.30 časova obaviještene o pucnjavi i od tada traje potraga za ubicom. Policija je prvobitno samo potvrdila neutvrđeni incident sa vatrenim oružjem.

Ljudi u zajednici su šokirani. „Ne mogu da vjerujem“, kaže zamjenik gradonačelnika Kirhberga ob der Donau za OE24.

Kancelarija guvernera države Tomasa Stelcera potvrdila je za Krone u 9.45 časova da je smrtno stradao gradonačelnik Kirhberga ob der Donau.

Prema informacijama portala oe24.at, ima još žrtava napada. Hitna pomoć, kao i pripadnici jedinice „Kobra“ rade punom parom na hvatanju napadača, čiji se identitet i lokacija još uvijek ne znaju.

Policija takođe vjeruje da je počinilac je vjerovatno još uvijek naoružan. Policija je potvrdila za portal da je osumnjičeni pucao u drugu osobu, za koju se navodi da je vođa lokalnih lovaca, dok je bježao.

Policija nije potvrdila izvještaje o trećem smrtnom slučaju. Prema najnovijim informacijama, helikopteri su se priključili potrazi. Nagađa se da je motiv zločina dugogodišnji spor između lovaca.

Nakon što je već bilo nekoliko međusobnih pritužbi, sukob je danas u potpunosti eskaliralo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.