Šojgu u Emiratima, razgovaraće o međunarodnoj bezbjednosti

0

Sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Sergej Šojgu otputovao je u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje će se sastati sa predsjednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom i razgovarati o međunarodnoj bezbjednosti, saradnji u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj i vojno-tehničkoj sferi, saopštila je pres služba Savjeta bezbjednosti Rusije.

Kako se navodi, tema sastanka će biti i interakcija između agencija za sprovođenje zakona i obavještajnih službi.

„Tokom dvodnevne posjete planirani su sastanci sa najvišim rukovodstvom UAE u glavnom gradu Abu Dabiju“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Šojgu je istakao da su odnosi Moskve i Abu Dabija isključivo povjerljivog i partnerskog karaktera i da su od strateškog značaja za obije zemlje.

Podsjetimo, predsjednik UAE Muhamed bin Zajed el Nahjan sastao se sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom uoči samita BRIKS-a u Kremlju.

Putin je tada poručio da je „saradnja Ruske Federacije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u međunarodnoj areni važna za rješavanje globalnih pitanja“.

Mohamed bin Zajed je rekao da se odnosi između UAE i Rusije kvalitetno razvijaju u oblasti ekonomije, trgovine i energetike kao i da Emirati podržavaju stvaranje multipolarnog svijeta u kojem će se razvijati sve zemlje.

Lider UAE je istakao da ceni odnose sa Putinom kao i da je veza Moskve i Abu Dabija istorijske i strateške prirode.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.