Ibrahimović sa Fon der Lajen: BS snažno posvećena EU reformama

0

Bošnjačka stranka (BS) ostaje snažno posvećena EU reformama i biće dio svih aktivnosti u Crnoj Gori koje je čine državom jednakosti, vladavine prava, socijalne pravde i vode je ka punopravnom članstvu u EU, poručio je ministar spoljnih poslova i predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

On je to rekao prilikom sastanka premijera Milojka Spajića i predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

Na sastanku je, kako navode u saopštenju, razgovarano o reformama koje Crna Gora sprovodi na putu prostupanja EU, podršci koju EK daje Vladi Crne Gore te neophodnosti održavanja fokusa Vlade i Skupštine na ispunjenju evropske agende kako bi se reforme sprovodile željenom dinamikom.

„Konstatovano je da je dinamika reformi koje sprovodi Vlada Crne Gore dobra, da je Crna Gora pripremila pozicije za zatvaranje više pregovaračkih poglavlja, da je cilj da se do 2026. g. zatvore sva poglavlja a do 2028. godine uđe u EU veoma ambiciozan ali cilj koji se dobrim tempom u sprovođenju reformami i fokusiranošću na evropsku agendu može ostvariti“, piše u saopštenju.

Fon der Lajen je, kako su zaključili, naglasila da Evropska komisija snažno podržava Vladu Crne Gore u sprovođenju reformi, te da će Crnoj Gori pružiti svu neophodnu podršku kako bi se do kraja uskladila sa EU.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.