Dani otvorenih vrata Državnog tužilaštva

0

Tokom naredne sedmice državnotužilačka organizacija organizuje Dane otvorenih vrata u okviru kojih će biti realizovane višednevne aktivnosti s ciljem unapređenja saradnje sa različitim ciljnim grupama.

U ponedjeljak, 28. oktobra, Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru organizuje radni susret sa predstavnicima medija, dok će narednog dana rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica i rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović, studentima Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, održati predavanje na temu „Uloga i izazovi tužilačke funkcije – iskustva iz prve ruke”.

Istog dana, svoja vrata za predstavnike medija otvaraju Osnovno i Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju, dok će Osnovno državno tužilaštvo u Kolašinu posjetiti i osnovci.

U srijedu, 30. oktobra, Vrhovno državno tužilaštvo, u saradnji sa Programom za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), organizuje panel diskusiju pod nazivom –„Rodno zasnovano nasilje i pravda”, dok će Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću ugostiti učenike Srednje ekonomske škole, pravno administrativnog smjera, sa kojima će se razgovarati o problemima vršnjačkog nasilja i maloljetničke delikvencije.

U četvrtak, 31. oktobra, sastanak sa predstavnicima medija biće organizovan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, dok će sastanku koji se istog dana organizuju u osnovnim državnim tužilaštvima u Ulcinju i Rožajama prisustvovati i predstavnici nevladinog sektora.

Dani otvorenih vrata organizuju se u susret Danu državnih tužilaca Crne Gore, koji se obilježava 1. novembra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.