Gruzijski El Matador „zakucao“ Holoveja

0

Prvak polulake na UFC 308, Ilija Topurija odbranio je šampionsku titulu nokautiravši u trećoj rundi Havajca Maksa Holoveja.

Gruzin koji nastupa pod španskom zastavom na „Etihad areni“ u Abu Dabiju prvi put je odbranio naslov, ali je i prvi borac koji je Holoveja dobio nokautom.

Holovej, koji je pobijedio Hoze Alda i postao neprikosnoveni prvak u perolakoj kategoriji u junu 2017. ali je izgubio pojas u decembru 2019, koristio se brzim udarcima sa distance, kako bi zadržao 27-godišnjeg protivnika rođenog u Gruziji, ali Topurijina desnica djelovala je kao malj, sve vrijeme.

Ipak je Topurija veliku prednost stekao lijevim iznenadnim direktom, koji je bacio Holoveja a onda ga je na dnu oktagona El Matador „zasuo“ udarcima do prekida borbe.

Osjetio sam da se povlači, a to Maks ne radi nikada i iskoristio sam momenat. Nadam se da ću biti mali dio primjera nekome iz nove generacije, kakav je on bio za mene„, kazao je Topurija.

Gruzin je prethdono srušio i Aleksa Volkanovskog i dokazao da je pravi neporaženi šampion.

U Abu Dabiju ga je bodrio Serhio Ramos, legendarni kapiten „kraljevskog kluba“, koji radi na tome da Topurija održi odbranu titule na „Santjago Bernabeu“.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

(vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.