Spajić: Popis je dugo godina bio polarizujuća tema ali smo se svi okupili oko transparentnosti i fer igre; To je primjer da smo sazreli

0

Premijer Milojko Spajić je odgovarajući na pitanja novinara kazao da smo prošle godine realizovali popis koji je dugo bio odlagan a on je dosta polarizujuća tema.

„Mislim da je važno da smo imali situacije gdje su sve političke partije potpisale izvještaj o popisu. Svi su se okupili oko transparentnosti i fer igre. To je primjer da smo sazreli. Ako zaista želite da postanete država članica EU onda morate da se na evropski način bavite i polarizujućim pitanjima. Moramo da konsultujemo sve važne igrače u državi“, kazao je Spajić.

Ursula fon der Lajen govorila je o nacionalnom značaju i nadovezala se na premijera i kazala je da je potrebno da se fokusiraju na esencijalna pitanja.

„Opisali ste koliko posla i napora cijela zemlja treba da uloži da ostvari ulazak u EU. Treba da uradi sve potrebne korake kako bi EK mogla reći da je sve završeno. To je puno posla koji čeka i nas i vas. Zato fokus na to mora biti esencijalan. Izvještaj o proširenju posmatra sve podskupove raznih tema“, kazala je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.