Pelinković (DPS): BS očigledno nema ništa konkretno da ponudi Baranima pa u Skupštini recikliraju jednu te istu priču

0

Bošnjačka stranka očigledno nema ništa konkretno i kvalitetno da ponudi građanima Bara pa već godinama na sjednicama Skupštine reciklira jednu te istu priču. U tom svojem nastupu, uvijek neprimjereno, poistovjećuju naše čestite sugrađane, prijatelje i rođake Bošnjake ali i sve muslimane, sa svojom političkom partijom, saopštila je odbornica DPS-a u SO Bar Alisa Pelinković.

“Tako je i na jučerašnjoj sjednici barskog parlamenta odbornica BS poručila da su imenovanja javnih funkcionera diskriminatorna i to u momentu kada se upravo birao neko ko dolazi iz reda muslimanskog naroda ali ne i iz Bošnjačke stranke. Njima očigledno nije jasno da u Baru niko nikada nije gledao ime i prezime, naciju i vjeru prilikom imenovanja, postavljanja ili zapošljavanja bilo kojeg pojedinca, pa nam takvu praksu u Bar neće uvesti ni Bošnjačka stranka”, kazala je Pelinković.

Prema njenim riječima Opština Bar ima više funkcionera koji pripadaju ne samo korpusu muslimana, već su Bošnjaci, iako ih za to niko nikada nije pitao.

“Pa je tako načelnik Službe komunalne policije, ključne službe za komunalni red, mir i uredan život u Baru, čovjek koji je nacionalni Bošnjak, rukovoditeljka službe u Sekretarijatu za privredu, veoma važnom sektoru za razvoj ekonomije grada, takođe je bošnjačke pripadnosti i još mnogi drugi u barskoj Opštini. Neukusno je govoriti o nacionalnoj pripadnosti bilo koga, a kamoli kolega i koleginica, javnih službenika, ali u interesu javnosti i ispravnog informisanja građana kojima se učestalo pokušava manipulisati, važno je skrenuti pažnju. Nadamo se da će Bošnjačka stranka u Baru prestati sa manirom prebrojavanja zaposlenih po imenu i prezimenu i pokušajima unošenja razdora zarad sitnih partijskih interesa”, zaključila je Pelinković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.