Banjaja pretekao Stonera na vječnoj listi Dukatija

0

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Tajlanda, 18. trku sezone Moto GP šampionata.

Aktuelni šampion je u Buriramu stigao do četvrtog pola ove sezone, rekordnim krugom u vremenu od 1:28.700 minuta, sa 232 hiljaditinke prednosti u odnosu na timskog kolegu Eneu Bastijaninija.

Banjaja je na taj način sa 22 pol pozicije na Dukatiju pretekao Kejsija Stonera kao vozača koji je italijanskom proizvođaču donio najviše trijumfa u kvalifikacijama.

Dvojcu fabričkog Dukatija će se u prvom redu na startu trke pridružiti vodeći u generalnom plasmanu Horhe Martin, uprkos padu pred sam finiš kvalifikacija.

Od samog starta kvalifikacija Banjaja je nametnuo ritam koji niko od njegovih rivala nije mogao da isprati. Branilac titule je odvozao dva fantastična kruga i praktično nijednog trenutka nije bilo dileme da li će ostati na pol poziciji.

Bastijanini mu je bio najbliži, a slIJedio ih je Martin, koji je na kraju bio dve desetinke iza Bestije, i to pošto je tri i po minuta pre kraja kvalifikacija završio van staze. Manje od minut pre toga izlijetanje je imao i osmostruki svetski šampion Mark Markez, koji je morao da se zadovolji petim mjestom, pošto se između Martina i njega umetnuo Marko Beceki.

Najbolji među ostalima bio je Fabio Kvartararo na Jamahi, koji je imao i mali kontakt sa Martinom, a na kraju je bio 22 hiljaditinke iza Markeza, a upola manje od toga ispred vozača Gas Gasa Pedra Akoste. Osmi je bio Fabio di Đanantonio, dok su top10 kompletirali Aleks Markez i Maverik Vinjales.

Padove tokom kvalifikacija imali su i Franko Morbideli i Žoan Zarko, koji su ih završili na 11. i 12. poziciji.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

(sk)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.