Marić: Olako smo primili gol, protiv Finske možete imati samo dvije šanse i morate ih iskoristiti

0

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena u prvom meču prve runde baraža za EURO 2025. Domaća selekcija pružila je jak otpor, ali je Finska opravdala ulogu favorita – 1:0.

Utakmica na Gradskom stadionu u Podgorici otvorena je golom Lide Zelstrem u trećem minutu, ispostaviće se i odlučujućem.

Finska je nakon toga imala incijativu, napadala i stvorila nekoliko šansi, koje je odbranila Anastasija Krstović.

Najbolja šansa za naš tim u prvom poluvremenu umalo se pretvorila u majstorski pogodak Medine Dešić. Ipak, njen pokušaj sa 40-ak metara nakon ukradene lopte završio je malo preko gola.

Foto: FSCG

U nastavku je Crna Gora igrala ofanzivnije, mada je Finska i dalje imala incijativu. Međutim, u tri navrata naš tim bio je blizu gola. U 59. minutu Nađa Stanović je šutirala sa desetak metara iskosa, kada se istakla golmanka gostiju. Sličnu priliku imala je Armisa Kuč u 83. minutu, međutim, izblokirana je.

U sljedećem napadu Eva Nilstrem umalo je postigla autogol, što je bila posljednja prilika za promjenu rezultata.

Rano i olako smo primili gol. Možda smo kasnije mogli da ga primimo na drugi način, ali kad pogledamo sve, moram biti zadovoljan. Igračice su dale maksimum u ovom momentu, tražio sam od njih prije utakmice da izađemo sa terena uzdignute glave i one su to uradile. Kad igrate s ovakvim ekipama morate držati disciplinu, ne možete protiv Finske stvoriti šest ili sedam šansi, već eventualno dvije, a ako ih ne iskoristite, teško je izboriti bolji rezultat. Svaka čast djevojkama, ispoštovale su dogovor, a sada treba da se odmorimo pred revanš i da se spremimo da koliko možemo odgovorimo dobroj reprezentaciji kakva je Finska”, rekao je selektor Crne Gore, Mirko Marić.

Revanš meč igra se u Tampereu u utorak 29. oktobra, sa početkom u 17.30 časova po našem vremenu.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.