Ekološka manifestacija za najmlađe: Djeca čuvaju planetu

0

Zeleni talas organizuje posebnu dječju ekološku akciju pod nazivom „Djeca čuvaju planetu“ koja će se održati u nedjelju, 27. oktobra, ispred Univerzitetsko sportskog-kulturnog centra u Podgorici, od 9 do 12h.

Iz Zelenog talasa pozivaju sve roditelje i djecu da im se pridruže, donesu ambalažu i zajedno učestvuju u ovoj kreativnoj i edukativnoj akciji.

Na događaju će od 10h nastupiti dječji hor „Zvjezdice“, Animatori zabavljatori će nakon toga prirediti zabavni program, a maskota Mini Maus dočekaće najmlađe i uveseljavati ih tokom manifestacije. Takođe, biće organizovana posebna eko-radionica pod nazivom „Umjetnički eko kutak“ na kojoj će djeca od reciklažnog materijala praviti svoje umjetničke i kreativne instalacije.

– U sklopu naše velike ekološke akcije sa reciklomatima sa nagradnim sistemom, željeli smo dodatno da motivišemo djecu i njihove porodice da se uključe i shvate koliko je važno razmišljati o otpadu i očuvanju planete. Djeca kroz igru i kreativnost najbolje uče, a ovom akcijom nastojimo da ih inspirišemo da budu dio ekoloških promjena koje gradimo zajedno – izjavili su iz Zelenog talasa.

Ova dječja manifestacija je dio šire ekološke akcije „Odvoji, recikliraj, osvoji!“ koja je u toku ispred Univerzitetsko sportskog-kulturnog centra u Podgorici. Tokom ove akcije, građani imaju priliku da odlažu plastične flaše i limenke u reciklomate sa nagradnim sistemom, i na taj način osvoje vrijedne nagrade, uključujući glavnu nagradu – iPhone 15. Cilj akcije je podizanje svijesti o pravilnom odlaganju ambalažnog otpada, a kroz ovu dodatnu aktivnost usmjerenu na najmlađe, organizatori žele da djeca i porodice aktivno učestvuju u reciklaži i nauče o važnosti očuvanja životne sredine.

Za svaki doprinos u prikupljanju ambalaže djeca i roditelji imaće priliku da osvoje posebne nagrade i budu dio ove velike inicijative.

– Vidimo se u nedjelju! Pomozimo zajedno našoj djeci da odrastaju sa idejom da čuvaju planetu!

Sve potrebne informacije o nagradama i dodatnim aktivnostima zainteresovani/e mogu da pronađu na društvenim mrežama Zelenog talasa ili putem mejla [email protected] – naveli su iz Zelenog talasa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.