Tramp: SAD su kanta za smeće svijeta

0

Sjedinjene Američke Države su „kanta za smeće svijeta“, poručio je bivši američki predsjednik Donald Tramp, kritikujući ilegalne imigracije na predizbornom skupu u Arizoni.

„Mi smo smetlište. Mi smo kao kanta za đubre za svet. To je ono što se dogodilo. Svaki put kada dođem i pričam o tome šta su uradili našoj zemlji, budem ljut i ljući. Prvi put da sam pomenuo kantu za smeće. Ali, znate šta? To je veoma tačan opis“, rekao je Tramp na događaju u Tempeu, komentarišući postupanje administracije Bajdena i Harisove sa granicom, a prenosi Si-En-En.

U posljednjem dijelu izborne trke, Tramp se usredsredio na imigraciju, poručujući biračima da su zatvaranje granice i izbacivanje onih koji su je ilegalno prešli najhitniji prioriteti za zemlju.

Administracija Bajdena i Harisove inače je zabilježila rekordan broj ilegalnih prelazaka granice, pri čemu je protok migranata počeo da se smanjuje nakon što je administracija u junu u velikoj mjeri zatvorila pristup azilu za migrante koji ilegalno prelaze granicu.

Harisova je priznala da je „američki imigracioni sistem pokvaren“ i, kada su je upitali da li je njena i Bajdenova administracija ranije i više trebalo da se bavi tim pitanjem, istakla da je za rešavanje tog problema potreban dvostranački sporazum Kongresa.

Haris je takođe odbacila ideju da je bila meka po pitanju bezbjednosti granica i imigracije, navodeći da „ljudi to moraju da zarade“ dobijanjem američkog državljanstva i da ona želi „da ojača granicu“.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.