Bogdanović: Crna Gora nikada više neće biti „evropska Kolumbija“, čistimo državu od kriminalnih bandi

0

Pohvaljujem poboljšanje rezultata Crne Gore na Svjetskom projektu pravde (WJP), na kojem se ove godine Crna Gora našla na 56. mjestu, saopštio je Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokrata.

„Potvrda rezultata 44. Vlade, SDT i cjelokupnog bezbjednosnog sektora jeste činjenica da je Crna Gora među zemljama Zapadnog Balkana, a koje su kandidati za članstvo u Evropskoj uniji, imala najbolji rezultat. Na ovaj način smo još jednom dokazali da smo Crnu Goru vratili na evropski put, odblokirali proces integracija, da čistimo državu od kriminalnih bandi i da će mač pravde doći do svakog“, izjavio je Bogdanović, pa nastavio:

„Raduje nas i činjenica da, iako je u 2024. godini čak 63% država svijeta imalo lošiji rezultat i pad osnovnih ljudskih prava, naša država se nije našla među njima. Već je napravila značajan iskorak, što je još jedan dokaz da krupnim koracima idemo ka 2028. godini i punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, kao i zemlji očišćenoj od korumpiranih i duboko kriminalizovanih kadrova. Crna Gora nikada više neće biti ,evropska Kolumbija'“, poručio je Bogdanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.