„Made of Us“ – Putovanje EU- Zapadni Balkan kreće ponovo

0

Program WeBalkans (webalkans.eu) pokreće drugo izdanje kampanje „Made of Us“ koje će se odvijati od 23. do 31. oktobra 2024. Ova dinamična inicijativa će okupiti 12 influensera iz Evropske unije i sa Zapadnog Balkana, na uzbudljivo putovanje kroz šest zemalja članica EU.

Nakon prošlog izdanja putovanja kroz Zapadni Balkan, ovogodišnja kampanja vodi učesnike u zemlje članice koje su se pridružile EU u sklopu posljednjeg proširenja unije, kako bi pokazali opipljive benefite koje im je članstvo u EU donijelo. Prateći putovanje kroz objektiv i priče influensera, gledaoci će vidjeti kako današnji mladi ljudi mogu inspirisati slične transformacije na Zapadnom Balkanu.

Svojim sadržajem, influenseri će nastojati produbiti razumijevanje i entuzijazam kod mladih i građana Zapadnog Balkana za integraciju u Evropsku uniju, inspirisani nedavnim napretkom u procesu integracije u EU i inovativnim Planom rasta EU.

Na uvodnom događaju u Briselu, influensere je pozdravila Valentina Superti, direktorica za Zapadni Balkan pri Evropskoj komisiji – Generalnog direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR):

Sa Planom rasta EU, viđamo kako se prilike posvuda otvaraju. Ne radi se samo o politici – već o realnim ekonomskim, digitalnim i obrazovnim prilikama koje transformišu Zapadni Balkan.

Influenseri su takođe prenijeli jasnu poruku o njihovoj misiji na ovom putovanju:

Nama, plavom timu, je čast imati priliku pokazati jaku vezu između Zapadnog Balkana i Evropske unije. Radujemo se što ćemo prenijeti duh našeg ujedinjenog tima našim pratiocima. Ispunjeni snažnom željom i entuzijazmom, uvjereni smo da ćemo se divno provesti, pričajući zanimljive priče tokom ovog takmičarskog putovanja. Naprijed plavi time!”

Plavi tim uključuje Floretu Lelav Hajdaraj iz Italije, Luku Bojanovića iz Crne Gore, Tomislava Pancirova iz Hrvatske, Jelenu Spendzarsku iz Sjeverne Makedonije, Juša Čopa iz Slovenije i Agnesu Sejdiu sa Kosova. Oni će putovati kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

“Žuti tim je potpuno spreman da uleti na ovo putovanje, unoseći neviđenu energiju, kreativnost i strast za svaki izazov u okviru Made of Us. Nismo tu samo zbog učešća, već i da vodimo, budemo inovativni i ostavimo svoj trag,” rekli su iz žutog tima.

Žuti tim uključuje Tamasa Majera iz Mađarske, Džordžinu Roci iz Albanije, Lauru Falkez iz Austrije, Luku Alerića iz Srbije, Martina Jakubisa iz Slovačke i Farah Hadžiabdić iz Bosne i Hercegovine, koji će posjetiti Mađarsku, Slovačku i Austriju.

Timovi će učestvovati u seriji interaktivnih izazova i zadataka koji oslikavaju suštinske vrijednosti jedinstva i saradnje EU. Pratite svakodnevne, dinamične avanture putem društvenih mreža, dostupne na engleskom kao i na jezicima Zapadnog Balkana. Navijajte za vaš omiljeni tim — plavi ili žuti — glasanjem na interaktivnim izazovima putem kanala na društvenim mrežama WeBalkans webalkans.eu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.