Ibrahimović sa predstavnicima Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u BiH

0

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović sa potpredsjednicima Jasminom Ćorovićem i Damirom Gutićem te šefom kabineta Izetom Ćorovićem, primio je u Podgorici predstavnike “Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u BiH”  Sahudina Kačara, Šemsudina Hadrovića i Rama Bronja, te tom prilikom istakao da prostora za saradnju ima na svim poljima, posebno na polju kulture, obrazovanja i privrede.

Ibrahimović je, kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke, upoznao sagovornike sa aktivnostima partije i funkcionera Bošnjačke stranke koji obnašaju važne državne funkcije na razvoju i unapređenju odnosa zvanične Crne Gore sa dijasporom.

“Sagovornici su se saglasili da postoje značajne mogućnosti saradnje Udruženja sa opštinama u sandžačkom dijelu Crne Gore odakle je i porijekom veliki dio članova ovog udruženja te istakli da će se, u svjetlu činjenice da će u narednom periodu na sjeveru Crne Gore biti mnogo državnih investicija u infrastrukturu koja će generisati privredni akivnost i razvoj, stvoriti šanse da se i privrednici iz Bosne i Hercegovine porijeklom sa ovih prostora aktivnije uključe u privredne tokove u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, predstavnici ovog udruženja koje okuplja značajan broj intelektualaca, kulturnih i društvenih djelatnika, biznismena i društveno aktivnih građana porijeklom iz Sandžaka koji žive i rade u Bosni i Hercegovini upoznali su Ibrahimovića o aktivnostima i djelovanju udruženja te iznijeli prijedloge za moguću saradnju na svim poljima a posebno na povezivanju dijaspore sa domovinskim zemljama, u ovom slučaju sa Crnom Gorom, te saradnji na kulturnom i privrednom planu.

Oni su istakli da je veoma važno što je Crna Gora formirala Ministarstvo dijaspore te da je institucionalizacija saradnje Crne Gore sa brojnom i naprednom dijasporom veliki potencijal za Crnu Goru ali i za dijasporu.

Naglasili su i da su se imali susrete sa Ministrom dijaspore Mirsadom Azemovićem i ministrom regionalno-investicionog razvoja i saradnje sa nevladinim organizacijama Ernadom Suljevićem sa kojima su imali veoma korisne i sadržajne razgovore.

Tom prilikom, dodaje se, predstavnici udruženja pružili su snažnu podršku i priznanje Bošnjačkoj stranci, predsjedniku Bošnjačke stranke Ervinu Ibrahimoviću i rukovodstvu stranke na “aktivnostima i brojnim uspjesima u dosadašnjem radu”.

Ibrahimović se zahvalio gostima na posjeti i podršci, te najavio da će posjetiti Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini ali i da će njegovi saradnici u narednom periodu intenzivirati komunikaciju sa udruženjem kako bi se definisali modeli za jačanje saradnje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.