Tužilački savjet: Pokreće se postupka za izbor novih članova Komisije za etički kodeks, koja prati ponašanje rukovodilaca i državnih tužilaca

0

Na sjednici Tužilačkog savjeta data je saglasnost na Poslovnik o radu Komisije za etički kodeks (Komisije), čime je omogućeno pokretanje postupka za izbor novih članova ove Komisije.

Komisija prati primjenu Etičkog kodeksa državnih tužilaca i daje mišljenje da li je određeno ponašanje rukovodilaca, odnosno državnih tužilaca u skladu sa kodeksom.

Na sjednici je data saglasnost na podzakonske akte kojima se uređuju unutrašnje poslovanje Državnog tužilaštva i okvirna mjerila za određivanje potrebnog broja državnih tužilaca i državnih službenika i namještenika u državnom tužilaštvu.

Članovi Tužilačkog savjeta su, takođe, usvojili Pravilnik o varijabilnom dijelu zarade za zaposlene u Državnom tužilaštvu i dali saglasnost za uspostavljanje case management sistema u Državnom tužilaštvu.

Na dnevnom redu bilo je i razmatranje pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada, ocijenjeno je da su 2 pritužbe osnovane, dok ih je 6 neosnovano, a jedna djelimično osnovana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.