Jokić: Danas je troje sudija Ustavnog suda glasalo da se izbori u Kotoru ponove zbog nedostatka dva kupona, a za par dana će istih troje sudija glasati da se ne ponove izbori na 13 mjesta u Podgorici iz istog razloga

0

Odluka Ustavnog suda predstavlja još jedan dokaz da su promjene u sudstvu neophodne i da su djelovi sudstva i dalje pod čeličnom pesnicom DPS-a, izjavio je u izjavi za „Dan“ Vladimir Jokić, nosilac liste koalicije Demokratske Crne Gore i Pokreta Evropa sad.

Jokićeva reakcija uslijedila je nakon što Ustavni sud nije donio odluku po pitanju dvije ustavne žalbe iz Kotora, jer predlozi sudija izvjestilaca nisu dobili Ustavom propisanu potrebnu većinu jer je tokom glasanja bilo 3:3.

– Danas je troje sudija Ustavnog suda glasalo da se izbori ponove zbog nedostatka dva kupona, a za par dana će istih troje sudija glasati da se ne ponove izbori na 13 mjesta u Podgorici iz istog razloga. U ovom slučaju su se pozvali na formalizam, a iste te sudije 2018. godine su donijele odluku da se ne može gledati u formalizam kada je trebalo proglasiti rezultate izbora u korist Mila Đukanovića. Svojim današnjim glasanjem su srušili svoj integritet kao sudija i kao pravnika – rekao je Jokić.

On je naveo da je politička situacija u Kotoru u potpunosti jasna.

– Od 33 odbornika, najmanje 20 neće praviti koaliciju sa DPS, zbog čega DPS i izaziva ovakav haos. Odluke koje ćemo donijeti u narednom periodu kao političke grupacije, ali i ja kao podnosilac žalbe i sadašnji predsjednik opštine će biti vođenje isključivo interesima grada. Nećemo zasigurno dozvoliti DPS ni blokadu grada, niti izazivanje haos – poručio je Jokić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.