Veleposlanik Milatović ugrožava čelnu poziciju Danijela Živkovića u DPS-u: Stao u odbranu crnogorskih Sorošoida; Ne može da prežali „pogoršanje“ odnosa sa Hrvatskom

0

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nastavlja da izigrava povjerenje građana koji su ga prije godinu i po dana izglasali za predsjednika države.

Koliko se Milatović komotno osjeća u „koži“ Mila Đukanovića pokazao je i danas kada je ugostio predstavnike NVO sektora.

Tom prilikom je bivši predsjednik svih građana pružio podršku civilnim aktivistima i njihovom radu u interesu stranih centara moći, poručivši im da niko ne smije da ih dira i ometa dok predano šire maligni uticaj svojih poslodavaca u Crnoj Gori.

Milatović je konstastovao je da je nedavna inicijativa o uvođenju Zakona o agentima stranog uticaja bila atak na civilni sektor i retrogradna praksa koja ukazuje da trendovi u zemlji idu u pogrešnom smjeru.

Ova ocjena neodovoljivo podsjeća na one koje su iznosili DPS-ovi prvaci čim se rodila ideja o usvajanju Zakona o agentima stranog uticaja. Milatović ide korak dalje pa navodi da je umjesto pedantnog popisa prihoda NVO, iste potrebno ojačati kako bi „slobodno“ iznosile kritike o stanju u društvu.

Ne bi Jakov Milatović bio Jakov Milatović kada i ovaj sastanak sa pristojnim civilnim (polu)svijetom ne bi iskoristio da iskaže sućut za pogoršanjem odnosa Crne Gore i Hrvatske.

“Podsjetio je i na druge važne sistemske slabosti koje je potrebno otkloniti u narednom periodu u cilju istinske reforme društva: usvajanje zakona bez javne rasprave i konsultacija sa stručnom javnošću, politizaciju institucija kroz zakonski okvir, izostanak reforme javne uprave i sudstva, nezakonita postavljenja i razrješenja, pogoršanje odnosa sa Hrvatskom, populističke ekonomske mjere, neokončane lokalne izbore u opštini Šavnik i nedostatak institucionalne podrške kao odgovora na ekološke krize i vanredne situacije”, navodi se u saopštenju Kancelarije za odnose s javnošću Predsjednika.

Da ne znamo da su ga građani Crne Gore slučajno izabrali pretprošlog proljeća za predsjednika države, stekao bi se utisak da je Milatović novi veleposlanik Hrvatske u Crnoj Gori, jer nema javnog nastupa u kojem se on kritički ne osvrće na usvojenu Rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen i to na ovaj dio vezan za Jasenovac.

I oko ovog pitanja Milatović dijeli iste poglede kao DPS, baš kao i oko spoljne politike, pozicije načelnika Generalštaba i sijaset drugih tema koje nas navode na zaključak da je Jakov, pored predsjedničke, naslijedio i Milovu čelnu poziciju u DPS-u.

Grlić Radman, Medved, Anušić i ostali domobrani u hrvatskoj vladi mogu samo da zavide Milatovićevoj predanosti u odbrani hrvatskih nacionalnih interesa. Koliko je Đukanović mrzio šah zbog hrvatske šahovnice početkom 90-ih, toliko se Milatović zbog iste ruga sosptvenom biračima, čiji se broj ubrzano smanjuje. Ukoliko nastavi istim tempom da skrbi hrvatske interese, nema sumnje da će brzih dana zamijeniti Veselka Grubišića na poziciji hrvatskog veleposlanika u Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.