Pokret Naprijed: Vrijeme je majstorsko rešeto, uzdignutog čela nastavljamo borbu za pravnu državu

0

Pokret Naprijed se oglasio saopštenjem nakon odbijanja njihove žalbe od strane Ustavnog suda.

„Jedan čuveni advokat je davno rekao: „Kada politika uđe u sud kroz vrata, pravda izlazi kroz prozor“. U ovom slučaju, kada posljednja linija odbrane pravde, Ustava, ljudskih i izbornih prava postane poligon za političku trgovinu i odbranu onih „vrijednosti“ sistema koje su krasile trodecenijski period autokratske vladavine u kojem se, kako svjedoče sky aplikacije, unaprijed znalo ko za koga i kako glasa, onda shvatamo da smo suštinski vrlo malo promijenili na bolje“, saopštili su iz Pokreta Naprijed.

„Dilema je samo da li je poraznije to što je Ustavni sud prilikom odlučivanja po žalbi Pokreta Naprijed u istoj činjeničnoj i pravnoj situaciji odlučio suprotno svojoj ranijoj odluci iz U-VII br.1/21 iz 2021. godine u predmetu povodom nestanka izvoda iz biračkog spiska sa biračkog mjesta Javljen u Nikšiću, ili što se danima unaprijed znao i tačan rezultat i raspored glasanja za današnje odluke“, naveli su oni.

Dodaju da je jasno da je i ovog puta, kao i više puta dosad, politički interes određenih struktura bio ispred zakona, Ustava i ljudskih prava.

„Svjesni toga da je vrijeme majstorsko rešeto, Pokret Naprijed uzdignutog čela nastavlja borbu za pravnu državu u kojoj će struka i integritet biti jači od politike, nepravde i diskriminacije“, zaključuju iz Pokreta Naprijed.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.