Kordić na sastanku sa ambasadorom Španije: Ima prostora za unapređenje i proširenje saradnje

0

Španija će nastaviti da podržava Crnu Goru na evropskom putu i nadam se da će se do pridruživanja EU otvoriti ambasada Španije i u Podgorici, saopštio je novoimenovani ambasador Španije Huan Hose Sans Aparisi.

Aparisi se sastao sa ministarkom turizma Simonidom Kordić, koja je poručila da su ekonomski odnosi Crne Gore i Španije dobri.

„Na to ukazuje poslovanje hotelskog brenda Iberostar, koji doprinosi našoj turističkoj ponudi na pravi način”, ocijenila je Kordić.

Ambasador je istakao da će Španija nastaviti da podržava Crnu Goru na evropskom putu, dodajući da se nada da će do našeg pridruživanja EU otvoriti ambasadu i u Podgorici.

Sagovornici su konstatovali i da ipak ima prostora za unapređenje i proširenje saradnje, te da postoji interesovanje španskih kompanija da prošire poslovanje u CG .

„Imate sjajnu gastro ponudu, dobro vino, i uz balans atraktivnosti juga i sjevera možete privući brojne goste. Španija ima odlične rezultate u turizmu zbog čega sam uvjeren da u toj oblasti možemo unaprijediti odnose“, zaključio je Aparisio.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.