Izrael likvidirao potencijalnog naslednika Hasana Nasralaha

0

Libanska militantna grupa Hezbolah potvrdila je danas da su izraelske snage likvidirale Hašima Safija Al Dina, navodnog naslednika ubijenog lidera te pro-iranske organizacije Hasana Nasralaha, ne navodeći kada ili gdje se to dogodilo.

Ovo saopštenje je izdato dan nakon što je Izrael saopštio da je Al Din ubijen zajedno sa drugim liderima Hezbolaha prije tri nedelje u vazdušnom udaru izraelske ratne avijacije na ciljeve u južnim predgrađima Bejruta, prenosi portal Gulf News.

„Žalimo za vođom Izvršnog savjeta Hezbolaha, njegovom ekselencijom, mudrim Hašimom Safi Al Dinom“, navodi se u saopštenju Hezbolaha i dodaje da je Al Din ubijen u „kriminalnoj i agresivnoj akciji cionista“ zajedno sa drugim borcima Hezbolaha.

Duboko religiozni Safi Al Din, muslimanski sveštenik sa porodičnim vezama sa Nasralahom, smatran je za najvjerovatnijeg kandidata za najvišu funkciju u Hezboloahu nakon ubistva Nasralaha 27. septembra u izraelskom vazdušnom napadu na južna predgrađa Beiruta.

Nakon vjerskih studija u Komu, svetom gradu Islamske republike Iran, Safi Al Din, član Izvršnog savjeta Hezbolaha, održavao je jake veze sa Iranom. Sjedinjene Američke Države i Saudijska Arabija 2017. godine stavile su Al Dina na svoje liste „terorista“.

(Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.