Koprivica: Niko nije snosio odgovornost za slučaj „Tunel“, neophodno je da ta afera dobije epilog

0

Potpredsjednik Vlade Momo Koprivica izjavio je da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) postiglo impozantne rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije.

„O radu SDT-a svjedoče konkretni rezultati, ali i priznanja. Vladimir Novović je donio nagradu Stejt departmenta za borbu protiv korupcije, a nova struktura Tužilačkog savjeta je njega izabrala“, izjavio je Koprivica gostujući na RTCG.

Dodao je da su nekad „Sky“ dokazi držani u fiokama, a da se sada postupa po njima.

„U radu SDT-a ni u jednom slučaju nije formiran predmet samo na osnovu ‘Sky’ dokaze. Jeste da je dosta pomoglo, ali je dosta toga urađeno i mimo onog što je fond informacija iz Sky aplikacije, posebno zahvaljujući djelovanju šefa SPO Predraga Šukovića“, istakao je Koprivica.

Naglasio je i da postoje brojni izazovi.

„Borba protv organizovanog kriminala i grupa je proces koji traje. Mislim da je u Crnoj Gori prepoznat kontinuitet borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije“, rekao je Koprivica.

U odgovoru na pitanje o slučaju „Tunel“, u kojem niko od nadležnih nije odgovarao, Koprivica je naveo da je do tog došlo prije početka mandata 44. Vlade.

„Evidentno je da u tadašnjem bezbjednosnom sektoru niko nije snosio odgovornost. Takođe, evidentno je da nijesu procesuirani oni koji su bili na pozicijama. Neophodno je da ta afera dobije epilog“, izjavio je, između ostalog, Koprivica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.