Bešović boravio u radnoj posjeti Japanu: Prezentovao dosadašnje rezultate zajedničkog projekta

0

Crnogorska delegacija, predvođena generalnim direktorom Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodragom Bešovićem, boravila je u Japanu u okviru aktivnosti koje Direktorat za zaštitu i spašavanje sprovodi sa Japanskom organizacijom za međunarodnu saradnju (JICA).

Članovi delegacije imali su priliku da posjete različite institute, agencije, istraživačka društva i biroe koji se bave sprovođenjem mjera za smanjenje rizika od katastrofa zasnovanih na rješenjima iz prirode (Eco-DRR).

Tokom boravka u Japanu, održan je sastanak sa visokim zvaničnicima Japanske organizacije za saradnju.

U sjedištu JICA-e, u Odjeljenju za globalnu okolinu – Grupa za šumarstvo i zaštitu prirode, pozdravni govor održao je Takahiro Morita, a poslije toga generalni direktor Bešović prezentovao je dosadašnje rezultate zajedničkog projekta.

On je dodijelio zahvalnicu Japanskoj organizaciji za međunarodnu saradnju, posebo ističući intencije Crne Gore za proširenjem Crnogorskog informacionog sistema za zaštitu od šumskih požara i za ostale vrste hazarda/rizika, kao i potrebu za lociranjem dodatnih područja na teritoriji naše zemlje na kojima bi se sprovele Eco-DRR mjere u cilju smanjenje rizika od katastrofa.

Posjeta je bila od velikog značajna za crnogorsku delegaciju, kako za finalizaciju dosadašnjih aktivnosti koje su obuhvaćene projektom, tako i za potencijalni produžetak i dodatno finansiranje ovog izuzetno važnog projekta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.