Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić dodijelio Oktobarsku nagradu saradnici KCNS profesorki Mirjani Grdinić

0

 

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić dodelio Oktobarsku nagradu saradnici KCNS profesorki Mirjani Grdinić

Oktobarska nagrada, priznanje je koje grad Novi Sad dodeljuje za postignute izuzetne rezultate u različitim oblastima. Nagrada se dodeljuje svake godine povodom 23. oktobra, kada je Novi Sad 1944. godine oslobođen od fašizma. Ove godine, na svečanosti u Gradskoj kući, prestižno priznanje dobila je profesorka Mirjana Grdinić, specijalista za oblast metodike nastave književnosti i srpskog jezika.

Profesorka Grdinić poseduje zadivljujuća profesionalna dostignuća, i jedna je od najvećih stručnjakinja u okviru svoje oblasti. Uz dugogodišnje profesorsko iskustvo u gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“, bila je i pomoćnica direktora iste škole, a poslednjih godina saradnica je Kulturnog centra Novog Sada.

Na svečanoj dodeli, u ime svih laureata, profesorka se zahvalila prisutnim zvaničnicima, jer su prepoznali njihov rad i značaj dela kroz koja su se ostvarili.

„Iskonska potreba svakog čoveka jeste da stvara kako bi potvrdio sebe i da preko svojih dela oplemeni i obogati one koji dolaze posle njega, da u njih ugradi deo sebe, ali i da ih pouči da uvek imaju na umu zaostavštinu predaka i prethodnika, koje treba časno poštovati i slediti kako bi grad Novi Sad mogao da raste, bude sve lepši i bogatiji“ istakla je profesorka Grdinić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.