Stevanović predvodi zlatne delfine do 2028!

0

Trofejni srpski stručnjak Uroš Stevanović produžio je ugovor sa Vaterpolo savezom Srbije. On će Delfine predovidi u novom olimpijskom ciklusu, zaključno sa OI u Los Anđelesu 2028. godine.

Na taj način je novoj zlatnoj generaciji srpskih vaterpolista omogućen kontinuitet u predstojećem periodu, u sistemu koji je uspostavio trener Radničkog iz Kragujevca.

Stevanović je na svoja pleća, posle odlaska Dejana Savića u oktobru 2022. godine, preuzeo smjenu generacija, a prvi napravljeni koraci su bili više nego uspješni.

„Stevanović je prvi ugovor sa savezom potpisao u oktobru 2022. godine. U oktobru ove godine mu je istekao i odmah smo potpisali novi. Lako smo se dogovorili. Uradio je, u uslovima koji nisu bili laki, veliki posao i sa timom u čiji su kvalitet mnogi sumnjali uspio da stigne do fantastičnog rezultata i treće uzastopne olimpijske medalje za Srbiju. I selektor je izrazio želju da nastavimo saradnju, ima naše puno povjerenje i zajedno nastavljamo dalje“, rekao je predsjednik Saveza Viktor Jelenić.

Stevanović je samo kratko dodao.

„Moja želja nije bila sporna. Biti selektor je ispunjenje najveće želje i kao što je predsjednik rekao lako smo se dogovorili. Ovo je novi olimpijski ciklus i idemo dalje“, rekao je selektor Delfina.

Stevanović je trenersku karijeru započeo u Partizanu, kao pomoćnik 2009. godine, a od 2013. godine je deo sistema Radničkog iz Kragujeca. Uporedo je započeo žetvu metalja sa mlađim selekcijama Srbije, a taj niz je nastavio i nakon što je preuzeo kormilo seniorskog tima. Nema nikakve dileme da će se taj trend nastaviti i narednih godina.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.