Nikšićanin uhapšen zbog lažne dojave o bombi u noćnom klubu

0

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, podnijeli su krivičnu prijavu protiv M.B. (31) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

On je, kako se sumnja, ovo djelo izvršio na način što je 18. oktobra oko 23.45 časova obavijestio nikšićku policiju da je u jednom noćnom klubu u tom gradu postavljena eksplozivna naprava, za koju se ispostavilo da je lažna.

Naime, postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su izašli na lice mjesta, zajedno sa pripadnicima Službe zaštite i spasavanja, i ekipom Hitne medicinske pomoći, nakon čega je noćni klub evakuisan i izvršen pregled unutrašnjosti objekta. Tom prilikom nijesu pronađene stvari i predmeti koje koji bi mogli predstavljati sredstvo za izvršenje krivičnog djela.

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti,u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja, policijski službenici nikšićke policije došli su do sumnje da je M.B. iz Nikšića, sa svog mobilnog telefona pozvao dežurnu službu Odjeljenja bezbjednosti Nikšić i prijavio da je u ovom noćnom klubu postavio improvizovanu eksplozivnu napravu koju planira aktivirati, dovodeći na taj način u zabludu policijske službenike i izazivajući stanje panike i nereda kod većeg broja građana.

Po nalogu postupajućeg tužioca M.B. je lišen slobode.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.