URA: Abazović upozoravao da je poslaniku PES-a blokirana imovina zbog veza sa OKG-om, Spajić, Čarapić i Bojović ćute o tome

0

Iz Građanskog pokreta URA su podsjetili javnost da je još prije gotovo 5 mjeseci u državnom Parlamentu predsjednik te stranke Dritan Abazović javnost upoznao da jedan poslanik Spajićevog Pokreta Evropa sad ima blokiranu imovinu zbog veza sa vođama organizovanih kriminalnih grupa(OKG-a).

Iz URE su istakli da kao i svaki put do sada ta informacija se ispostavila kao tačna i kredibilna, ali da ni tada, kao ni danas nije stigla reakcija iz PES-a.

Obraćanje Dritana Abazovića u Skupštini 06.06.2024. godine u kojem govori o tome:

– Pitamo javno Milojka Spajića kao predsjednika Pokreta Evropa sad, Vasilija Čarapića kao šefa poslaničkog kluba i Vlada Bojovića kao izvršnog direktora da li su imali ova saznanja i zašto do sada nisu reagovali. Ukoliko i dalje budu ćutali o ovome, biće jasno da je zapravo vrh PES-a zapravo zadužen za prikrivanje značajnih infomracija, a na sebe navlače i sumnju da su zaštitnici OKG-a koji rade po zadatku mafije – navodi se u saopštenju URE.

– Poštovani građani, vjerujemo da iz dana u dan uviđate kako je došlo do formiranja PES-a i šta je njihova stvarna uloga u političkom životu Crne Gore. Ipak, na svu sreću uz pomoć hrabrih ljudi u političkom i javnom životu, profesionalnih novinara, sjajnih civilnih aktivista i uz veliku želju za odbranom nacionalnih interesa Crne Gore, sigurni smo da ćemo i ovo ruglo od vlasti brzo ispratiti sa pozicija upravljanja našom državom – zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.