Novi protest „Bar uz Darisa“ u nedjelju

0

Još jedan protest pod parolom „Bar uz Darisa“ biće održan u nedjelju, 27. oktobra, sa početkom u 12 časova ispred Robne kuće u Baru, a organizuju ga porodica i prijatelji Darisa Mujića, gimnazijalca koji je teško ranjen u incidentu ispred Gimnazije „Niko Rolović“.

„Porodica poziva sve građane da podrže našu borbu i zahtijeva izmjene zakona o maloljetničkoj delinkvenciji kako bismo osigurali pravednije sankcije i prevenciju nasilničkog ponašanja među mladima, stvaranje bezbjednijeg okruženja za učenike, kako u školama, tako i na ulicama, kako bi se svakom djetetu garantovala sigurnost i mir, hitno vraćanje u pritvor osobe koja je nanijela povrede Darisu, kako bismo poslali jasnu poruku da se nasilje neće tolerisati. Vaša prisutnost je od suštinskog značaja za promjenu i sigurnost naše zajednice“, poručili su organizatori.

Na prošlom protestu građani su osudili odluku suda u Podgorici da se maloljetni A.K. iz Bara, koji se sumnjiči za pokušaj ubistva, brani da slobode.

Apelacioni sud – vijeće za maloljetnike u ponedjeljak je donio rješenje kojim je odbio kao neosnovanu žalbu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, izjavljenu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici – vijeća za maloljetnike od 17. oktobra. Rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog Višeg državnog tužilaštva u Podgorici da se maloljetnom A.K. odredi pritvor.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.