Đokaj: Vlada da formira arbitražnu komisiju

0

Organizacioni odbor za razgraničenje Podgorice i Opštine Tuzi nije se sastajao od juna, te će na sledećem sastanku predsjednik odbora Naim Đokaj zahtijevati da se pošalje zahtjev Vladi za formiranje arbitražne komisije.
Đokaj kaže da se predugo čeka na razgraničenje, te smatra da je nabolje da se ide na arbitražu.

– Nakon godišnjih odmora poslao sam poziv strankama za sastanak, ali smo od Glavnog grada dobili odgovor da je izborni proces i da će sačekati da se završi. Kako se proces završio tokom sedmice ću poslati još jedan poziv da vidim kakvo je mišljenje za učešće u radu odbora – rekao je Đokaj.

I Glavni grad i Opština Tuzi odboru su još ranije dostavili izvještaje o pokretnoj i nepokretnoj imovini. Đokaj kaže da obje strane treba da se izjasne o izvještajima.

– Trebalo bi pismeno da se izjasne ili na sjednici odbora. Glavni grad je dostavio sve podatke o pokretnoj i nepokretnoj imovini koji je proslijeđen članovima iz Tuzi. Na prvom narednom sastanku ćemo govoriti o raspodjeli imovine, ali pri tome da vidimo treba li poslati zahtjev prema Vladi da se organizuje arbitražna komisija pošto se ne mogu dogovoriti. Najvjerovatnije na tom sastanku ću zahtijevati da se pošalje taj zahtjev Vladi za formiranje arbitražne komisije, jer je i onako već previše oduženo. Do sada odbor nije dao rezultate, odnosno nijesu se mogle usaglasiti strane, pa smatram da treba poslati zahtjev Vladi – rekao je Đokaj.

Đokaj pojašnjava da arbitražna komisija ostavlja vrijeme da se dvije strane dogovore i ukoliko to ne uspije donosi se pravosnažna odluka. Na tu odluku, kako je rekao, niko nema pravo žalbe.

– Odluka se donosi na osnovu predloženih informacija i Zakona o teritorijalnoj organizaciji. Vlada čeka zahtjev od nas za formiranje komisiji i onda će sigurno odmah pristupiti formiranju komisije. U krajnjem, logično je da se formira komisija i završi proces – kazao je Đokaj.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.