Zvezda primila petardu u Kneževini: Pulišić pogodio iz kornera, Kamarda ispisao istoriju

0

Novi brodolom Crvene zvezde u Ligi šampiona! Ubjedljiv poraz nije izbjegnut ni u Monte Karlu, uz reprizu katastrofalnih i nedopustivih grešaka za ovaj nivo takmičenja. Monako je slavio sa 5:1, a mogao je i ubjedljivije.

Doduše mogla je Zvezda i da povede u Monte Karlu sa 2:1 pred kraj prvog poluvremena koje je odihgrala koliko-toliko dobro, ali njemački sudija nije svirao čist penal. Ubrzo je Embolo posle očajne greške kapiten Uroša Spajića donio prednost domaćinu pred odmor.

Crvena zvezda je dočekala utakmicu bez prvog golmana Omrija Glazera, standardnog veziste Mirka Ivanića, štopera Vanje Drkušića i od ranije povrijeđenog Ognjena Mimovića.

Milojeviću se kod vodećeg kola Monaka osvetila odluka da Seol igrao kao treći štoper, a Silas ima i dosta defanzivnijih zadataka. Novajlija iz Štutgarta nije apravio ofsajd zamku i Minamino je imao lak posao.

Izjednačila je posle iznuđenog i iskorišćenog penala Šerifa Endiaja, spremnog da se dobro rve sa rivalom i prijeti mu. Slom je počeo poslednjim trenucima prvog poluvremena i novom užasnom greškom kapitena Spajića.

Milojević je iznenadio startom sa dva špica, a još više odlukom da umjesto rano povrijeđenog Duartea pošalje na teren Dalsija. Tako je odstupio odosnovne filozofije, otupio ofanzivni dio, a ipak i primio previše golova.

 

Crvena zvezda je odigrala katastrofalno drugo poluvreme i mogla je da primi mnogo više od dva gola. Niko nije za taj period zaslužio prelaznu ocjenu, a pri vođstvu od 4:1 Monako je imao i prečku i šanse. Na kraju je došao i do „petarde“.

Potpuni debakl i jasan znak da Zvezda nema šta da traži u Ligi šampiona.

Jedan od najtrofejnijih evropskih klubova Milan zabiležio je prvu pobedu u ovogodišnjoj Ligi šampiona, tek u trećem kolu protiv Klub Briža na San Siru 3:1.

Da Milan nije kojim slučajem ostvario pobjedu, a nije da Belgijanci nisu bili opasni, već bi moglo da se govori i o tome da plasman među 24 ekipe ozbiljno visi. Ovako je kupljen mir pred teško gostovanje madridskom Realu.

Milan nije briljirao, a Fonseka i posle ovog meča ima mnoge glavobolje. Uglavnom one koje je imao i prije ovog duela. Protiv Udinezea u postavi nisu bili Rafael Leao, Teo Ernandes i Fikajo Tomori, igrači za koje se govori da prilično podrivaju autoritet portugalskog trenera. Oni su ipak zaigrali u Ligi šampiona od prvog minuta, ali nisu oduševili. Ernandes je tu bio najkorektniji, dok će o igri, formi a posebno ponašanju Leaoa biti mnogo priče i pitanja za samog Fonseku.

Gosti su dominirali prvih 10 minuta. Imali su čak tri velike šanse i pogodili prečku. Pravo je čudo da nisu postigli gol. Milan je prvu šansu imao u 27. minutu preko Gabije, a potom i najozbiljniji pokušaj imao je Pulišić posle prodora Leaoa, ali je taj šut odbranio Simon Minjole.

Reprezentativac SAD pokazao je još jednom da se nalazi u sjajnoj formi. U 34. minutu direktno iz kornera savladao je golmana Minjolea i postigao šesti gol ove sezone u svim takmičenjima.

A onda u 40. minutu gosti ostaju sa igračem manje. Inače slab na ovom meču sudija Feliks Cvajer jedan duel Reijndersa i Onijedke okarakterisao je kao faul Holanđanina. Međutim, posle poziva iz VAR sobe ne samo da je promenio odluku da je faul fudbalera Klub Briža, već je Onijedki dao i crveni karton, zbog čega se uostalom VAR i oglasio.

Rezultatom 1:0 otišlo se na poluvrijeme. A u 51. minutu šok. Loše reakcije Emersona Rojala i Fikaja Tomorija doprinijele su da Sabe, koji je ušao u igru na početku drugog dijela, postigne gol za 1:1.

Morao je Fonseka da reaguje i izveo je u 60. minutu iz igre Loftus-Čika i veoma slabog Rafaela Leaoa, a uveo je Čukvuezea i Nou Okafora. I posle samo 10 sekundi Okafor je sjajno prošao i asistirao Reijndersu za 2:1. Leao još nije ni došao do klupe, a iako je digao ruke u znak radosti, ponovo je pokazao onaj kiseli osmjeh, kao i kada je Gabija postigao gol za pobjedu protiv Intera, a on bio na klupi.

I drugi rezervista Čukvueze bio je asistent. I to ponovo Reijndersu, koji je izrastao u junaka, jer je u 71. minutu postigao gol za 3:1. A onda se dogodila istorija. Frančesko Kamarda je u 75. minutu ušao u igru i postao najmlađi fudbaler Milana i Italijan koji je ikada zaigrao u Ligi šampiona, sa 16 godina i 226 dana. I umalo da obilježi taj trenutak golom, koji je postigao u 87. minutu. Ali je poništen na intervenciju VAR zbog ofsajda.

(sport klub)

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

REZULTATI

Monako – Crvena zvezda 5:1

Minamino 20, 70, Embolo 45+4, Singo 54, Aklijuš 90+6 – Endijaj 27

Milan – Klub Briž 3:1

Pulišić 34, Rejnders 61, 71 – Sabe 51

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.