Fico: Srbija što prije da postane član EU, ne bih mogao da zamislim da bi neko trebalo da je pretekne na tom putu

0

Slovački premijer Robert Fico izjavio je nakon današnjeg sastanka sa liderima Srbije i Mađarske kojima je bio domaćin u Komarnu, da „ne može da zamisli da bi neko trebalo da pretekne Srbiju na putu ka Evropskoj uniji“.

On je na zajedničkoj konferenciji za medije poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom rekao da je glavna tema bilo suzbijanje neregularnih migracija.

„Cio sastanak u vezi sa nelegalnom migracijom mogu da okarakterišem jednom rečenicom: ‘Bili smo u pravu!’“ jer „na početku migratorne krize prije nekoliko godina smo jasno govorili o tome da je osnova borbe protiv migracija zaštita granica Evropske unije“, kazao je on.

Fico je zahvalio Vučiću što je Srbija preduzela sve mjere u vezi s migracijama i ponovio podršku Srbiji da što prije postane članica EU.

„To što je Srbija preduzimala nije bilo samo u njenu korist, već su to bili i koraci koji su štitli Slovačku, Mađarsku i cijelu EU. Radujemo se daljoj saradnji“, istakao je Fico.

„Ne bih mogao da zamislim da bi neko trebalo da pretekne Srbiju na putu ka EU“, rekao je.

U Komarnu, na slovačko-mađarskoj granici, Vučić, Orban i Fico su razgovarali o regionalnoj saradnji i novim, inovativnim rješenjima kako da se zaustavi nelegalna migracija „Balkanskom trasom“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.