SEP čestitao dan proglašenja Ustava Crne Gore

0

Stranka evropskog progresa čestita svim građanima dan proglašenja Ustava suverene i nezavisne Crne Gore, saopšteno je iz stranke Duška Markovića.

„Nema dileme da je ovo jedan od najznačajnijih demokratskih događaja u našoj novijoj istoriji i upravo zbog toga – očuvanje Ustava i njegova pravilna primjena, trebaju biti poluge društvenog i državnog progresa. Istovremeno, politički i antidržavni motivi koji provijavaju kod određenih aktera na visokim državnim i političkim funkcijama, a tiču se namjere da se Ustav mijenja, ne smiju dobiti prohodnost u našim demokratskim institucijama“, kazali su iz SEP-a.

U danima kad je aktuelno prebrojavanje crnogorskih građana po kriterijumima nacija i vjera, uz političko proglašavanje popisnih pobjeda, Stranka evropskog progresa podsjeća na temeljni princip ispisan u članu 1 Ustava: „Crna Gora je građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava.“

„Ovo je i čestitka i ključna poruka našim građanima i dijaspori uz jubilej crnogorske ustavnosti i državnosti“, kazali su iz SEP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.