Žakelj: Nije lako pričati poslije ovakvog poraza

0

Nije raspoložen nakon derbija 5. kola ABA lige sa Crvenom zvezdom bio šef stručnog štaba Budućnosti Andrej Žakelj, a kako bi i bio, kada su njegovi momci odigrali herojski meč ali na kraju poraženi sa 73:75.

Slovenački strateg je na konferenciji za medije potencirao upravo veliku borbenost njegovih momaka i meču prepunom tenzija, rovovske borbe i prekida – pravom košarkaškom ratu.

Teška utakmica, nije lako da se priča poslije svega što se desilo. Moram prvo da čestitam mojim igračima. Dali su maksimum, uz greške i par padova koncentracije. Ali ponavljam, dali su poslednji atom snage, još bez Morgana, koji je bitan u rotaciji. Nažalost, na kraju smo mi izvukli tanji kraj“, rekao je Žakelj.

Utakmicu u Morači je obilježio prekid i pražnjenje dvorane na šest minuta prije kraja. Takve stvari obično negativno utiču na psihu igrača.

Mislim da smo bili u dobrom ritmu i poslije prekida smo odigrali dobre minute. Teško je sada da se kaže kome je više smetao prekid. Prije zastoja je na bio egal, tri poena prednosti za njih“.

Žakelj je rekao da su njegovi igrači dali sve što su imali, da u nima nije ostalo ništa, a već u srijedu je na programu meč sa Bahčešehirom u Morači u okviru 5. kola Evrokupa.

Preksjutra nas čeka vrlo teška utakmica. Moramo da dignemo glave. Sve je ovo sastavni dio sporta. Uz ovakav pristup i borbu sigurno će nam se negdje vratiti, sigurno će i nas sreća pogledati“, rekao je Žakelj, prenosi portal Lob Sport.

U finišu je viđeno par diskutabilnih odluka. Prekršaj nad Alenom Omićem, koraci Kodija Milera Mekintajera koji nisu sankcionisani. Sporan je i kontakt nad Rajtom u poslednjem napadu…

Vruće su glave, moram da vidim snimak da bih komentarisao, učinjelo mi se da je bio faul. Sada je to prošlo, moramo o drugim stvarima da razmišljamo“, rekao je šef stručnog štaba Budućnosti, Andrej Žakelj nakon prvog poraza Budućnosti u ABA ligi.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

REZULTATI

Igokea – Cedevita Olimpija 91:78

FMP – Cibona 89:84

Mornar – Borac Čačak 90:98

Split – Mega 90:80

Dubai – Spartak 80:79

Zadar – Partizan 71:75

Krka – SC Derbi 97:91

Budućnost – Crvena zvezda 73:75

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.