Ide li Jakov Milovim stopama: Preuzeo njegovu spoljnu i unutrašnju politiku, a sad je odjednom zavolio da sa Bokanom gleda košarku!

0

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovao je sinošnjoj utakmici 5. kola AdmiralBet ABA lige između KK Budućnosti i Crvene zvezde.

Milatović je sjedio pored čelnog čovjeka Budućnosti Dragana Bokana. Stolica na kojoj je sjedio je decenijama bila rezervisana za njegovog prethodnika Mila Đukanovića koji je bio istinski zaljubljenik u košarku, a Budućnosti je bio poseban instrument preko kojeg je lider DPS-a stvarao novu „modernu“ montenegrinsku naciju.

Kako u poslednje vrijeme, Đukanović zbog porodičnih obaveza i provoda ima sve manje vremena da bodri svoj nekadašnji projekat, na vrućoj „stolici“ pored Bokana se smjenjuju raznorazni predstavnici postdepeesovskih vlasti. Red je sinoć došao na Milovog naslednika na poziciji predsjednika države Jakova Milatovića.

I zaista Milatović se poslednjih mjeseci trudi da oponaša Mila Đukanovića. Osim što zajedno sa alfom i omegom DPS-a gostuje na samitima od Budve do Praga, Milatović svojim političkim djelovanjem i izjavama sve više podsjeća na Đukanovića. U prilog toj tezi ide i prvo Milatovićevo pojavljivanje u loži SC „Morača“ na utakmici KK Budućnost Voli.

Tako „predsjednik svih građana“ nastavlja neprijatno da iznenađuje svoje birače sa prošlogodišnjih predsjedničkih izbora. Sinoć smo otkrili da Jakov poput Mila ima simpatiše košarkašku igru. Pored načelnika Generalštaba Zorana Lazarevića i KK Budućnost predstavlja još samo neke u nizu zajedničkih imenitelja između Milatovića i Đukanovića.

Milatoviću i jeste mjesto pored Bokana, a čini se da mu je put do Milovog tajkuna probio politički saborac Balša Špadijer, još uvijek sekretar za finansije Glavnog grada, koji je Bokanu omogućio milionske donacije iz džepova građana Podgorice. Takođe, ne treba zaboraviti da je najveći pobornik finansiranja nekadašnjih projekata Mila Đukanović bio i nosilac liste „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“ Luka Rakčević.

Ostaje nedoumica, da li bi Milatović sjedio pored Bokana na Milovoj stolici da je bivši gospodar odlučio gledati meč Budućnost – Crvena zvezda ili bi se novi predsjednik iz pristojnosti morao premjestiti na drugo sjedište.

Sve u svemu, uporno izigravanje Đukanovića Milatović je skupo platio na nedavno održanim lokalnim izborima u Podgorici, a vrlo vjerovatno će se taj trend nastaviti nakon predsjednikovog naglog otkivanja navijačke strasti ka KK Budućnost Voli.

Ne treba isključiti mogućnost da je Milatović došao podržati oba tima koji predstavljaju simbol montenegrinstva, odnosno srpstva. To bi bilo u skladu sa njegovom identitetskom podvojenošću.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.